HOME / PROJECTEN / WATERFRONT

WATERFRONT IN HARDERWIJK

met KOOPMANS TBI 

Het Project “Waterfront” bevat een compleet nieuwe woonwijk in Harderwijk, te realiseren door Koopmans TBI, Synchroon, Boskalis en de gemeente Harderwijk. Het totale project bestaat uit verschillende eilanden met elk een eigen karakter. De eilanden zijn gevuld met huur- en koopwoningen en appartementen.

 

VDNDP heeft voor verschillende deelgebieden en projecten de uitwerking gedaan vanaf verkaveling tot de uitvoeringsfase.Op de oude locatie van jachthaven De Knar is het nieuwe woongebied Watersportboulevard & De Bakens gerealiseerd. Het gebied vormt de rand van het Waterfront in Harderwijk. Het deelproject bestaat uit 72 koopwoningen en 81 huurwoningen. De woningen van de eerste fase van Watersportboulevard worden geflankeerd door 34 huur appartementen, ontworpen door Mulleners & Mulleners.

 

Het ontwerp van de woningen, van 4D Architecten in Enter, onderscheid zich ten opzichte van andere ontwerpen door de grote variatie in ontwerp. In het ontwerp is er afwisseling tussen dwars- en langskap-woningen, trap- en tuitgevels en verschillende woonhoogtes. De kleurstelling van het metselwerk of keimwerk is zeer wisselend. In combinatie met de verschillen in de gevel en betonelementen maakt dit het geheel tot een uniek ontwerp.

 

Na de bouwkundige uitwerking van deze fases worden ook deelprojecten Zuider- en Noordereiland in Waterfront gerealiseerd.

 

Het Zuidereiland ligt tussen het Noordereiland en de Watersportboulevard. Het plan Zuidereiland bestaat uit verschillende woningtypen met een gevarieerd materiaal- en kleurgebruik en een diversiteit aan kappen. Op de kop van het eiland worden 10 koopwoningen gerealiseerd, ontworpen door Mulleners & Mulleners Architecten, waarbij VDNDP de verkoop-, bouwaanvraag en de werktekeningen heeft verzorgd.

 

Het Noordereiland ligt tussen het Zuidereiland en De Knar in. Ook op het Noordereiland wordt een grote variatie aan woningen gerealiseerd. Een variatie van rijwoningen, herenhuizen, tweekappers en vrijstaande villa’s. Een groot deel van de woningen komt direct aan het vaarwater te liggen.

 

VDNDP werkt op Noordereiland 86 rijwoningen uit en zorgt hier voor de verkoop-, bouwaanvraag en de werktekeningen, ook dit ontwerp is van Mulleners & Mulleners Architecten.

START – OPLEVERING
2015 – 2018


OPDRACHTGEVER PROJECT

Koopmans TBI


BVO

Zuidereiland 1800 m², Noordereiland 14.900 m², Watersportboulevard 7500 m² en Bakens 8200 m². Totaal Waterfront: 32.400 m²


OVERIGE PARTIJEN

4D-architecten, Synchroon, Mulleners + Mulleners Architecten, Comfort partners, Bartels ingenieursbureau