HOME / PROJECTEN / VUE BIOSCOOP ENSCHEDE

VUE BIOSCOOP ENSCHEDE

MET EXPLORIUS

Het monumentale postkantoor aan de Boulevard 1945 in Enschede wordt getransformeerd! Het totale gebouw krijgt meerdere bestemmingen. Inclusief een nieuwbouwvolume wordt de grootste gebruiker van het gebouw VUE bioscopen. De nieuwe bioscoop telt negen bioscoopzalen en zal via het Postplein zijn toegang hebben. Daarnaast zal aan de zijde van het Van Heekplein restaurant De Beren bereikbaar zijn. Aan deze zijde is ook de toegang voor het kantoorgebouw “Het Postkantoor” waar meerdere huurders een kantoor hebben. Daarmee is deze centrumlocatie niet alleen van toegevoegde waarde voor de bioscoop, maar is de bioscoop ook van toegevoegde waarde voor het centrum. Op straatniveau zal de gesloten gevel van het gebouw vervangen worden door grote glazen puien zodat de interactie tussen binnen en buiten versterkt wordt. De nieuwe bioscoopzalen zijn zorgvuldig ingepast in het gebouw, voortbouwend op het karakter van het monumentale pand.

 

VDNDP verzorgt het ontwerpmanagement, werkt het voorlopig ontwerp van BARCODE in samenspraak met opdrachtgever Explorius en aannemer Nijhuis verder uit tot een definitief ontwerp, technisch ontwerp en een uitvoeringsgereed ontwerp. VDNDP maakt een integraal ontwerp waarbij veelvuldig afstemming is geweest met VUE en zijn adviseurs over onder andere akoestiek, bouwfysica en installaties.

 

Impressies: Barcode Architects

START – OPLEVERING
2017 – 2020


OPDRACHTGEVER PROJECT

Explorius


BVO

ca. 11520 m2


OVERIGE PARTIJEN

Nijhuis Bouw | Barcode Arhitects


CATEGORIE

Transformatie | Technische uitwerking | Projectorganisatie | BIM coördinatie


ONS TEAM

Marc Wools
Nico Hesseling
Arnout Verweij
Pim Weustenraad