HOME / PROJECTEN / VERTICAL, SLOTERDIJK

VERTICAL, SLOTERDIJK

met Heijmans

In het stadsdeel Sloterdijk in Amsterdam wordt gewerkt aan een bijzonder project: VERTICAL. De vijf Nederlandse architectenbureaus: NL Architects, Chris Collaris Architects, studio Donna van Milligen Bielke, Space Encounters en DS Landschapsarchitecten hebben samen het ontwerp gemaakt voor dit nieuwbouwproject. De verschillende designs vormen een afwisselend maar evenwichtig geheel en de organische samenhang tussen de blokken versterkt het gevoel van gemeenschap. De gemeente Amsterdam heeft voor de uitvoering van dit project gekozen voor Heijmans Vastgoed & Woningbouw.

 

VERTICAL bestaat uit 144 koopwoningen en telt 700 vierkante meter aan commerciële ruimtes. Er zijn vier soorten woningen gevestigd: appartementen, maisonnettes, tuinlofts en loods woningen van zes meter hoog. Het wooncomplex heeft een duurzaam karakter door het gebruik van zonne-energie, opslag van warmte en koude en hergebruik van regenwater en de terugwinning van warmte uit warm water. Daarnaast krijgt het gebouw diverse oplaadpunten voor elektrische auto’s, scooters en fietsen. Het groene karakter van het project krijgt ook een letterlijk invulling, met begroeiing aan de gevels en diverse tuinen op hoogte.

 

VDNDP is onderdeel van het architectenteam dat zich heeft verenigd in een VOF. Binnen het team heeft VDNDP de projectleiding en de totale bouwkundige uitwerking inclusief verkoopstukken op zich genomen.

 

 

Impressies: WAX

START – OPLEVERING
2018-2021


OPDRACHTGEVER PROJECT

Heijmans


BVO

n.v.t.


OVERIGE PARTIJEN

NL Architects |  Chris Collaris Architects | studio Donna van Milligen Bielke |  DS Landschapsarchitecten | Space Encounters | DS Landschapsarchitecten | LBP Sight |  IMD Raadgevende Ingenieurs


ONS PROJECTTEAM

Don van Dasler
Wouter Zwerink
Wim de Pagter
Robin Koenhen
Maxime Eindhoven
Rob Jansen
Fred Jager
Bob Beemster