HOME / PROJECTEN / UNIVERSITEITSGEBOUW ITC/UT

UNIVERSITEITSGEBOUW ITC/UT

met de Universiteit Twente

ITC, de faculteit voor ‘geo-information science and earth observation’, verhuist naar de campus van de UT Enschede. Civic architects, VDNDP en Studio Groen+Schild hebben de architectuurtender gewonnen voor het gebouw. Arup wordt de adviseur bouwfysica, Valstar Simonis is als installatieadviseur geselecteerd.

 

Het instituut wordt gehuisvest in Langezijds, het voormalige faculteitsgebouw voor Chemische Technologie, ontworpen door S.J. van Embden en J.L. Choisy uit 1970. Het gebouw, gelegen aan het O&O plein en de Common Green, wordt getransformeerd tot een gezonde, groene en duurzame plek voor onderzoek en ontmoeting; een nieuw thuis voor haar internationale gebruikers. Het gebouw bevat onder meer onderwijs- en onderzoeksruimtes, laboratoria, ontmoetingsplekken en kantoren.

 

Civic & VDNDP leiden het integrale ontwerpteam gedurende het hele ontwerpproces. Civic werkt als projectarchitect, VDNDP is de ontwerpmanager en is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp. Studio Groen+Schild is de interieurarchitect, Schreuders Bouwtechniek de constructeur, Multical is de bouwkostenadviseur en DS Landschapsarchitecten de landschapsarchitect. Arup is geselecteerd als adviseur bouwfysica, gevelontwerp, duurzaamheid en circulariteit, akoestiek en brandveiligheid. Valstar Simonis won de tender voor het installatie-advies. Het ontwerpteam is het VO-proces gestart en werkt het ontwerp integraal uit tot en met de realisatiefase.

 

Impressies: CIVIC & VDNDP

START – OPLEVERING
2019-2021


OPDRACHTGEVER PROJECT

Universiteit Twente


BVO

13.445 m2


CATEGORIE

Ontwerpmanagement | Technische uitwerking | Projectorganisatie | Transformatie | Onderwijs | Bestek


ONS PROJECTTEAM

Marc Wools
Nico Hesseling
Hidayet Yalci
Arnout Verweij
Robert Bruggeman
Wilma Visser