HOME / PROJECTEN / TOP-UP

TOP-UP IN AMSTERDAM

SAMEN MET: HILLEN EN ROOSEN

Top-Up is de transformatie van een oude betonnen kabelhaspel voor transatlantische kabels aan het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam Noord tot maximaal 28 woon-werklofts. Op de bestaande betonnen structuur wordt een houten draagstructuur geplaatst. De lofts worden casco opgeleverd, wat de kopers van een appartement de vrijheid biedt voor eigen indeling en afwerking. De appartementen zijn circa 100 m² tot 150 m² groot en voorzien van een loggia van minimaal 29 m². De lofts kunnen ook worden gekoppeld zodat een groter appartement ontstaat. De ambitie voor Top-up is het realiseren van een circulair gebouw: duurzaam in materiaal, energiegebruik en toekomstig gebruik. De architect van Top-Up is FRANTZEN et al en de ontwikkelaar is Lemniskade BV.

 

Voor dit bijzondere project heeft de aannemer Hillen & Roosen ons benaderd om voor de fase TO en UO de bouwkundige technische uitwerking op ons te nemen. Het bestaande fundament wordt met een pointcloud ingescand en in het bouwkundige model gemodelleerd. De rest van het gebouw wordt op basis van het DO van de architect en input van de adviseurs voor constructie en installaties tot een technisch ontwerp gebracht. Daarna wordt het model m.b.v. input van leveranciers verrijkt tot een integraal uitvoering gereed ontwerp.

 

Top-up is het ‘zusje’ van Patch22, dat de publieksprijs won van de Duurzaam Bouwen Award in de categorie ‘Meest duurzame project’.

 

De impressies zijn van: MOARE

START – OPLEVERING
2016-2019


OPDRACHTGEVER PROJECT

Lemniskade Projecten B.V.


BVO

4000 m2


OVERIGE PARTIJEN

Hillen & Roosen, Lemniskade Projecten B.V., FRANTZEN et al architecten, Pieters Bouwtechniek, Hemubo

 

ONS PROJECTTEAM
Marc Wools
Jeroen van ‘t Rood