HOME / PROJECTEN / BELLEVUE THEATER

Theater Bellevue

met N.V. Hollandais

In samenwerking met Duyst constructies en ingenieursbureau Linssen heeft VDNDP een analyse gemaakt van de constructieve en bouwkundige staat van het gebouw en naar de mogelijkheden tot verduurzamen. Dit heeft geleidt tot een rapportage waarbij onderhoud, installaties en casco verbeteringen in een matrix zijn samengebracht. Deze matrix dient als grondslag voor de besluitvorming van de volgorde van aanpak.

 

Als eerste zijn in het kader van onderhoud de stalen gevelkozijnen vervangen door kozijnen met geïsoleerde profielen en isolatieglas. Het beeld van de kozijnen is daarbij zo veel mogelijk ongewijzigd gebleven.

 

Aansluitend heeft VDNDP met Daal Warries architecten een onderzoek gedaan naar de ruimtelijke mogelijkheden binnen het pand. Dit heeft geleidt tot een aantal potentiele optimalisaties waarvan het kleedkamergebied als eerste is aangepakt. Door het samenvoegen van ruimten en het verplaatsen van functies is ruimte gemaakt voor een educatieruimte en een royale artiestenfoyer met moderne voorzieningen. De kleedkamers zijn aangepast naar moderne standaarden. HX-installaties heeft de installaties ontwerpen en uitgewerkt. De Toekomstbouw heeft de bouwkundige uitvoering gedaan in samenwerking met HX installaties.

START – OPLEVERING
2013-2016


OPDRACHTGEVER PROJECT

N.V. Hollandais


BVO

2.510 m2


OVERIGE PARTIJEN

Daal Warries architecten, Duyts constructies, De Toekomstbouw, HX-installaties, Comsafe beveiligingstechniek, Metalview metalen kozijnen