HOME / VERHALEN/TEAM VDNDP OP BOUWPLAATSBEZOEK

TEAM VDNDP OP BOUWPLAATSBEZOEK 

In samenwerking met Koopmans TBI heeft Team VDNDP op dinsdag 18 december 2018 een bezoek gebracht aan drie verschillende projecten: Schuytgraaf in Arnhem, Rijnvliet fase 1 en Hoge Weide in Utrecht.

Schuytgraaf in Arnhem
De dag begon om 08:00 met een kopje koffie in de keet van Koopmans bij het project Schuytgraaf in Arnhem. Onder leiding van werkvoorbereider Ruud Klein Gunnewiek en BIM-engineer Navid Ardi van Koopmans is er een rondje gemaakt over de bouw. Zowel de 20 conceptwoningen die door VDNDP zijn uitgewerkt als de appartementen zijn bezichtigd. Deze appartementen worden gebouwd door middel van tunnelbekisting. Stephanie Palmboom, BIM-Modelleur bij VDNDP: ‘Erg interessant om dit proces van dichtbij eens te kunnen bekijken’. Het metselwerk van de conceptwoningen is ook in volle gang en alles staat in de steigers, vanaf de steigers kan het team de details van de woningen goed bekijken. Tijdens het bezoek worden de tips en tops van Ruud goed opgeslagen zodat deze meegenomen kunnen worden bij de volgende projecten.

Rijnvliet fase 1 in Utrecht
Van Arnhem door naar Utrecht, Rijnvliet fase 1. Dit project bestaat uit nul op de meter huurwoningen voor woningbouwcorporatie Bo-Ex. Deze woningen zijn voorzien van driedubbele beglazing, vloerverwarming, een ventilatie-warmtepomp, douche wtw en pv-panelen. De woningen zijn niet voorzien van een gasaansluiting, maar zijn volledig elektrisch. Gedurende een korte rondleiding van werkuitvoerder Laurens van Dort zijn de woningen zowel van buiten als binnen bekeken. De opmerkingen van de werkvoorbereider zijn bruikbaar voor de vervolgfase van Rijnvliet, waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Michel de Vries, BIM-Modelleur bij VDNDP: ‘De bezoeken aan de verschillende bouwplaatsen van Koopmans waren erg interessant. Het is mooi op te zien hoe de 3D modellen werkelijkheid worden. De feedback van werkvoorbereiders en uitvoerders ter plaatse was zeer leerzaam. Al met al een geslaagde en leuke dag.’

Hoge Weide in Utrecht
Allerlaatst het project Hoge Weide in Utrecht bestaande uit 34 Nul Op de Meter huurwoningen voor woningcorporatie Bo-Ex. Het project wordt gebouwd tussen de Kamilleweg en de Laurierweg en is op korte afstand van Rijnvliet fase 1. De twee blokken bestaan uit 3 laag plat en 2,5 laag plat woningen. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming, driedubbele beglazing, balans ventilatie met WTW, douche WTW en pv-panelen. Na een kort gesprek met werkuitvoerder Arie van Harten over de voortgang van het project, heeft Team VDNDP de woningen nauwkeurig bekeken.

Wij willen de projectteams van Koopmans TBI bedanken voor deze leerzame dag. Team VDNDP kijkt uit naar het volgende bouwplaatsbezoek!