HOME / PROJECTEN / Rijnstate: Operatiekamercomplex (OKC)

Rijnstate: Operatiekamercomplex (OKC)

Met Van Wijnen en Croonwolter&Dros

Het project wordt gerealiseerd in meerdere fasen. De 1ste fase bestaat uit de nieuwbouw van een operatiekamercomplex op de 1ste verdieping (OKC). Hierbij wordt tussen het bestaande gebouw een nieuw gebouw gerealiseerd met een onderdoorgang en nieuwe loopbrug. Op de 1e verdieping worden 6 nieuwe OK’s gebouwd incl. opdekruimte en een schone gang. De 2e verdieping bestaat uit de dagverpleging met een stoelenzaal, bedkamers, werkplekken, facilitaire ruimten en een technische ruimte voor de OK’s. De 3e verdieping is geheel technische ruimte. Toegevoegd aan dit deelproject is een lift die gebouwd is t.b.v. spoedpatiënten die direct uit een MICU ambulance naar de nieuwe IC of de OK’s gebracht kunnen worden. Met name de constructieve uitdagingen, de inpassing van alle OK-voorzieningen en de aansluitingen op het bestaande ziekenhuizen waren mooie uitdagingen bij dit project.

 

De 2de fase omvat de realisatie van een PACU/verkoever op de 1ste verdieping en op de 2de verdieping nieuwe kleedkamers en een koffiekamer voor OK-personeel. De PACU/verkoever is het gebied waar patiënten na de operatie verblijven totdat men stabiel genoeg is om elders in het ziekenhuis te plaatsen.

 

De 3de fase omhelst een renovatie van een hybride OK en de realisatie van 8 nieuwe OK’s binnen het bestaande casco van het ziekenhuis. Hier wordt ook een compleet nieuwe opdekgang gerealiseerd.

 

De 4de fase omhelst de realisatie van een grote steriele berging, een depotheek en een nieuwe sludder-OK.

 

De 5de en laatste fase omhelst de realisatie van de nieuwe holding, oftewel de nieuwe operatie ontvangstafdeling (OOA). Deze wordt gerealiseerd nabij de OK’s. Tevens wordt op de 2de verdieping in het OK-regime een nieuwe kantoorafdeling gecreëerd voor OK-personeel.

START – OPLEVERING
2017-2022


OPDRACHTGEVER PROJECT

Van Wijnen en Croonwolter&Dros


BVO

6700 m2


OVERIGE PARTIJEN

Rijnstate | Benker Bouweconomie | Brink Management/Advies


ONS PROJECTTEAM

Marc Wools
Dick-Jan Hans