HOME / PROJECTEN / RIJNSTATE: Intensive care/ medium care (ICMC)

Rijnstate: Intensive care/ medium care (ICMC)

Met Van Wijnen en Croonwolter&Dros

Het deelproject bestaat uit de verbouw van een deel van de 4e verdieping waar de ICMC zich bevindt. Het project bestaat uit 5 fases.

 

– Fase 1 vleugel H | IC
– Fase 2 interim vleugel B | IC
– Fase 3A vleugel R | Therapie.
– Fase 3B vleugel S | IC
– Fase 4 vleugel F | MC
– Fase 5 vleugel B | Kantoor

 

De fases worden tegelijkertijd of achtereenvolgend gerealiseerd. De afdelingen die verbouwd worden blijven zo lang mogelijk in gebruik tot deze vleugel aan de beurt is om verbouw te worden. Eerst wordt er gezorgd dat er middels een schuifplan ergens anders in het gebouw ruimte is om een gedeelte van deze functies op te vangen hierdoor vallen er zo min mogelijk ruimten uit. Bij de sloop van de betreffende indeling blijven alleen het casco, de buitengevels en doorgaande schachten gehandhaafd.

 

De nieuwe ruimten die worden gerealiseerd zijn vooral 1 persoons bed kamers, soms met een sluis als er in deze ruimte een ander luchtdrukniveau aanwezig is. Daarnaast worden er per afdeling/ vleugel bewakingsposten en o.a. facilitaire ruimten, schone-/ vuile ruimten, de apotheek, apparatenbergingen en overige ruimten gerealiseerd.

 

Op de IC-MC-afdelingen liggen de patiënten die na een operatie, ongeval, gecompliceerd ziekteverloop bewaakt en/of behandeld moeten worden en extra zorg behoeven. De patiënten op de medium careafdeling zijn iets minder ernstig ziek dan op de intensive-careafdeling, hierdoor is hier ook minder apparatuur aanwezig die vitale functies ondersteunen. Beide afdelingen zijn 24 uur per dag voorzien van verpleegkundigen en artsen.

 

Aangezien het een bestaande verdieping is, die niet wordt uitgebreid, is de beschikbare ruimte beperkt. Bestaande schachten met eventuele doorgaande leidingen en e-kasten zijn bepalend voor de indelingen. Ondanks dit is er geprobeerd elke kamer dezelfde afmeting en indeling te geven. Hierdoor wordt het voor de verpleegkundigen en artsen ook makkelijk om in een andere kamer hetzelfde werk te doen. Tijdens de bouw is het een aandachtspunt om zo min mogelijk lawaai en overlast te veroorzaken aangezien de overige afdelingen die niet verbouw worden zolang mogelijk operationeel blijven.

 

VDNDP heeft de rol van uitwerkend architect op zich genomen voor de ICMC.

START – OPLEVERING
2017-2019


OPDRACHTGEVER PROJECT

Van Wijnen en Croonwolter&Dros


BVO

2300 m2


OVERIGE PARTIJEN

Rijnstate, Benker Bouweconomie, Brink Management/ Advies


ONS PROJECTTEAM

Marc Wools
Dick-Jan Hans