WATERFRONT_Harderwijk
 • Waterfront Harderwijk

  Het project Waterfront draait om een compleet nieuwe woonwijk op eilanden in Harderwijk gerealiseerd door Koopman TBI, Synchroon, Boskalis en de gemeente Harderwijk. De diverse eilanden hebben ieder een eigen karakter en zijn gevuld met 1900 huur- en koopwoningen en appartementen. VDNDP heeft voor vier projecten, in verschillende fases de uitwerking verzorgd, van de verkaveling tot de uitvoering.

  Expertise

  Engineeren

  Soort gebouw

  Grondgebonden Woningbouw

  Gebruik

  Wonen

  Opdrachtgever

  Koopmans TBI

  Plaats

  Harderwijk

  BVO

  32.400 m2

  Start - oplevering

  2015 - 2018

  Projectleider VDNDP

  Jeroen van 't Rood

  Over Waterfront in Harderwijk

  Een voorbeeld van zo’n deelproject binnen Waterfront is de Watersportboulevard & De Bakens, dat op de plek van een voormalige jachthaven is gerealiseerd. Het gaat om 72 koopwoningen en 81 huurwoningen. Het ontwerp van de woningen is gevarieerd. Zo wisselen dwars- en langskap-woningen, trap- en tuitgevels en verschillende woonhoogtes zich af, net als de kleurstelling van het metselwerk en het keimwerk.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Een ander deelproject van Waterfront Harderwijk is het Zuidereiland, ook met verschillende woningtypen, een gevarieerd materiaal- en kleurgebruik en meerdere soorten kappen. Op de kop van het eiland zijn tien koopwoningen neergezet, waarbij VDNDP verantwoordelijk was voor de verkoop-, bouwaanvraag en de werktekeningen. 
   
  Ook voor het Noordereiland heeft VDNDP voor de verkoop-, bouwaanvraag,- en werktekeningen gezorgd. In dit geval ging het om 85 rijwoningen. 

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Aannemer

  Koopmans TBI

  Architect

  4D-architecten

  Architect

  Mulleners + Mulleners Architecten

  Ontwikkelaar

  Synchroon

  Installaties

  Comfort partners

  Constructeur

  Bartels ingenieursbureau

  Deze VDNDP'ers vertellen je graag meer: