Top-Up
 • Top-Up Amsterdam

  Tijdens het project Top-Up is een oude betonnen kabelhaspel voor trans-Atlantische kabels getransformeerd tot maximaal 28 woon-werklofts aan het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam-Noord. De ambitie was het realiseren van een circulair gebouw: duurzaam in materiaal, energiegebruik en toekomstig gebruik. Voor de fase TO en UO namen wij de bouwkundige technische uitwerking op ons.

  Expertise

  Engineeren

  Soort gebouw

  Mix

  Gebruik

  Werken | Wonen

  Opdrachtgever

  Lemniskade Projecten B.V.

  Plaats

  Amsterdam

  BVO

  4000 m2

  Start - oplevering

  2016 - 2019

  Projectleider VDNDP

  Jeroen van 't Rood

  Over Top-Up in Amsterdam

  Het bestaande fundament is met een pointcloud ingescand en in het bouwkundige model gemodelleerd. De rest van het gebouw is op basis van het DO van de architect (FRANTZEN et al.) en input van de adviseurs voor constructie en installaties tot een technisch ontwerp gebracht. Daarna is het model met input van leveranciers verrijkt tot een integraal uitvoering gereed ontwerp. 

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  Impressies: MOARE
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  De appartementen zijn zo’n 100 m² tot 150 m² groot en voorzien van een loggia van minimaal 29 m². De lofts kunnen ook worden gekoppeld, zodat een groter appartement ontstaat.  
   
  Top-up is het ‘zusje’ van Patch22, dat de publieksprijs won van de Duurzaam Bouwen Award in de categorie ‘Meest duurzame project’. 

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Architect

  FRANTZEN et al architecten

  Ontwikkelaar

  Lemniskade Projecten B.V.

  Aannemer

  Hillen & Roosen

  Constructeur

  Pieters Bouwtechniek

  Adviseur

  Hemubo

  Deze VDNDP’ers vertellen je graag meer: