The Grove Schiphol
  • Schiphol Real Estate
  • The Grove Schiphol

    In opdracht van Schiphol Real Estate ontwerpt Studio PROTOTYPE i.s.m. VDNDP het unieke multi-tenant office building The Grove. The Grove is onderdeel van Schiphol Central Business District (CBD) en grenst aan het kantorencomplex The Base. The Grove is gelegen op een zichtlocatie aan de A4.

    Expertise

    Engineeren | Specificeren

    Soort gebouw

    Utiliteit

    Gebruik

    Werken

    Opdrachtgever

    Schiphol Real Estate

    Plaats

    Amsterdam

    BVO

    ca. 10.400 m²

    Start - oplevering

    2020 - 2022

    Projectleider VDNDP

    Don van Dasler

    Over het ontwerp van The Grove Schiphol

    De ontwikkeling van het gebouw The Grove heeft als uitgangspunt om een gezonde en duurzame werkomgeving te creëren, waarin de mens centraal staat.

    Atrium als binnenplaats mét uitzicht

    Het dynamische ontwerp is opgezet vanuit een vloeiende lijn, die mensen op een uitnodigende & natuurlijke wijze naar het kloppend hart van het gebouw brengt. Dit atrium is georiënteerd op de zon, waardoor het licht tot diep in het gebouw doordringt. Het atrium wordt voorzien van een tribune en een met rijkelijk groen omsloten zit- en verblijfsgebied, ontworpen door Moss Amsterdam. Daarmee krijgt het atrium het karakter van een intieme binnenplaats in een boomgaard met een aaneenschakeling van een grote open ruimte, vernauwingen en uitzichtplekken. Deze plekken, als de ogen van het gebouw, kunnen worden ingezet als de ontvangstruimten voor de verschillende huurders van The Grove.

    Unieke gevel

    De gevel van het gebouw is vormgegeven als een transparant gordijn, in de vorm van een schegvormige glazen schil. De combinatie van de schegvorm en de rondingen van het gebouw zorgt voor een dynamische reflectie en lichtwerking, daarnaast geeft het een uniek uitzicht op de dynamiek van Schiphol.

    BREEAM Excellent

    The Grove is een duurzame ontwikkeling (BREEAM Excellent) en wordt uitgerust met SMART building technologie. De constructie is opgebouwd uit cross laminated timber. The Grove wordt een multi-tenant kantoorgebouw van ca. 10.400 m² BVO en wordt voorzien van een flexibele vloerindeling, waardoor er bedrijven met verschillende schaalgroottes gehuisvest kunnen worden. De aangrenzende groene openbare ruimte is ontworpen door Flux Landscape architecture.

    Vorige
    Volgende
    slider-afbeelding
    Schiphol Real Estate
    slider-afbeelding
    Schiphol Real Estate

    Onze samenwerkingspartijen
    voor dit project:

    Opdrachtgever

    Schiphol Real Estate

    Architect

    Studio Prototype

    Interieur (groen)

    Moss Amsterdam

    Landschapsarchitect

    Flux Landscape Architecture

    Deze VDNDP’ers vertellen je graag meer: