Stadhuis Zoetermeer
 • Stadhuis Zoetermeer

  Het stadhuis en de centrale bibliotheek van Zoetermeer zijn vernieuwd. In opdracht van Dura Vermeer werkte VDNDP aan het gebouwmodel voor de uitvoering met het VO+ als basis.

  Expertise

  Engineeren | Ontwerpen

  Soort gebouw

  Utiliteit

  Gebruik

  Recreëren | Werken

  Opdrachtgever

  Gemeente Zoetermeer

  Plaats

  Zoetermeer

  BVO

  circa 17.000 m2

  Start - oplevering

  2015 - 2017

  Projectleider VDNDP

  Don van Dasler

  Over Stadhuis Zoetermeer

  Het stadhuis van Zoetermeer stamt uit de jaren ’90. Destijds door Dura gebouwd. Het energielabel G paste verre van de eisen die aan hedendaagse gebouwen worden gesteld en zo was er meer. Het bestuur van Zoetermeer stond voor de moeilijke opgave: slopen en nieuwbouw of duurzaam renoveren? Het werd het laatste. De ambitie: het stadhuis weer toekomstbestendig en bruisend maken. Deze opdracht is verleend aan Dura Vermeer en wij hebben als VDNDP dit project ondersteund door te werken aan het gebouwmodel met VO+ als basis.

  De renovatie van het stadhuis is aangegrepen om het gebouw flink te verduurzamen. Om het energielabel van G naar A te krijgen, is het gebouw gestript en is alleen het betonskelet blijven staan. Er is een nieuwe gevel met hogere isolatiewaarde toegepast en de installaties zijn vernieuwd. Dankzij de toepassing van warmte-koudeopslag (WKO), nieuwe sensorgestuurde ledverlichting en 400 zonnepanelen op het dak kon het gebouw nu volledig “van het gas af”. Mede daardoor is het energielabel van het voormalige G-label naar een A-indicatie gegaan. 

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Architect

  Common Affairs

  Interieur ontwerp

  OTH

  Aannemer

  Dura Vermeer

  Constructeur

  Kaskon

  Installaties

  Linthorst

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: