• Rijnstate – Centrum voor Vrouw & Kind

  VDNDP ontwierp een nieuw Centrum voor Vrouw & Kind voor het Rijnstate ziekenhuis. Bij de verschillende projecten voor het Rijnstate ziekenhuis hebben we onze kennis van ziekenhuizen ingezet om een functioneel, maakbaar en haalbaar architectonisch ontwerp te maken waarbij er veel aandacht is besteed aan de integrale benadering tussen bouw en installaties.

  Expertise

  Ontwerpen

  Soort gebouw

  Utiliteit

  Gebruik

  Zorg

  Opdrachtgever

  Van Wijnen & Croonwolter&Dros

  Plaats

  Arnhem

  BVO

  circa 8.000m2

  Start - oplevering

  2017 - 2021

  Over Rijnstate – Centrum voor Vrouw & Kind

  In het Centrum voor Vrouw en Kind staan gezinsgerichte zorg, privacy en comfort centraal. Op het ziekenhuisterrein is een stuk bijgebouwd en is het aangrenzende deel van het bestaande ziekenhuis verbouwd.

  De uitdaging bij dit project was de vraag om veel daglicht en uitzicht zonder dat dit ten koste van de privacy gaat. Een van de oplossingen voor dit vraagstuk was het ontwerpen van een tweelaagse gevel, zodat je niet steeds zonwering naar beneden hoeft te doen of ramen moet afplakken. Bijkomend voordeel: door het gebruik van lamellen is het gebouw in de zomer makkelijker koel te houden. 

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Tijdens het ontwerpproces heeft het projectteam samengewerkt met artsen, verpleegkundigen en andere betrokkenen. Zij konden door een virtueel 3D-model lopen en in mock-ups met dozen en meubilair schuiven om te komen tot een handige inrichting.

  In het ontwerp is speciale aandacht gegeven aan een kindvriendelijke inrichting en rekening gehouden met de beperkte mobiliteit van patiënten en bezoekers. Zo zijn balies voorzien van een verlaagd deel en vind je verschillende speel- en loungezones voor kinderen van verschillende leeftijden in het gebouw. Gekozen is voor warme en vriendelijke materialen en kleuren, zodat het centrum echt een eigen identiteit heeft.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Meerdere projecten voor Rijnstate Ziekenhuis

  Voor het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem is VDNDP bij diverse projecten betrokken (geweest). Naast dat we een nieuw Centrum voor Vrouw en Kind ontwierpen, deden we de technische uitwerking – van DO naar UO voor een operatiekamercomplex, waren we uitwerkend architect voor twee hartcatheterisatiekamers en voor de verbouwing van een deelverdieping waar de intensive care/medium care zit.

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Aannemer

  Van Wijnen en Croonwolter&Dros

  Bouwkosten

  Benker Bouweconomie

  Management

  Brink Management/Advies

  Adviseur

  ptg advies

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: