Rijnstate – Intensive care/medium care

Voor de afdeling Intensive care/medium care (ICMC) van het Rijnstate ziekenhuis was VDNDP uitwerkend architect. Bij de verschillende projecten voor het Rijnstate ziekenhuis hebben we onze kennis van ziekenhuizen ingezet om een functioneel, maakbaar en haalbaar architectonisch ontwerp te maken waarbij er veel aandacht is besteed aan de integrale benadering tussen bouw en installaties.

Expertise

Ontwerpen

Soort gebouw

Utiliteit

Gebruik

Zorg

Opdrachtgever

Van Wijnen & Croonwolter&Dros

Plaats

Arnhem

Start - Oplevering

2017 - 2021

Over Rijnstate Intensive care/medium care (ICMC) 

De afdeling ICMC is volledig gerenoveerd. Alleen het casco, de buitengevels en doorgaande schachten bleven gehandhaafd. De verdieping is niet uitgebreid. Hierdoor was de ruimte om aan de wensen te voldoen beperkt en waren bestaande schachten met eventuele doorgaande leidingen en e-kasten bepalend voor de indelingen. Toch is elke kamer zoveel mogelijk even groot en hetzelfde ingedeeld. Dit maakt het voor verpleegkundigen en artsen makkelijk om in een andere kamer hetzelfde werk te doen.    Dit deelproject is in vijf fases uitgevoerd.

Vorige
Volgende
slider-afbeelding

Rijnstate Intensive care/medium care (ICMC) 

Voor het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem is VDNDP bij diverse projecten betrokken (geweest). Naast dat we uitwerkend architect waren voor de verbouwing van een deelverdieping waarop de intensive/medium care zich bevindt, deden we de technische uitwerking – van DO naar UO voor een operatiekamercomplex, ontwierpen we een nieuw Centrum voor Vrouw en Kind ontwierpen en waren we uitwerkend architect voor twee hartcatheterisatiekamers.

Onze samenwerkingspartijen
voor dit project:

Aannemer

Van Wijnen en Croonwolter&Dros

Bouwkosten

Benker Bouweconomie

Management

Brink Management/Advies

Adviseur

ptg advies

Deze VDNDPers vertellen je graag meer: