• Meander Medisch Centrum

  De rol van VDNDP was het maken van een integraal document waarin de disciplines bouwkunde, installaties en constructie, als ook de (medische) inventaris en derden leveringen zijn opgenomen. Doel was een communicatiemiddel te hebben voor de overleggen met gebruikers en uitvoerende partijen, t.b.v. de te verwachten integrale kwaliteit en om waar nodig dit was proactief te kunnen handelen.

  Expertise:

  Engineeren

  Soort gebouw:

  Utilitair | renovatie

  Gebruik:

  Zorg

  Opdrachtgever project:

  Meander Medisch Centrum

  Onze opdrachtgever:

  Meander Medisch Centrum

  Plaats:

  Amersfoort

  BVO:

  112.000 m2

  Start - oplevering:

  2006-2013

  Meer over het Meander Medisch Centrum

  Dit project betrof de nieuwbouw van het ziekenhuis in Amersfoort van maar liefst 100.000 m2. Een groot gebouw waarbij het functionele ontwerp ervoor zorgt dat patiënten en bezoekers uitstekend hun weg kunnen vinden. Het is niet alleen een groot maar ook een prachtig en modern gebouw met ingerichte eenpersoonskamers voorzien van een eigen badkamer en sanitair. Dit geeft patiënten de rust, ruimte en privacy die zij nodig hebben.

  De rol van VDNDP was het maken van een integraal document waarin de disciplines bouwkunde, installaties en constructie, als ook de (medische) inventaris en derden leveringen zijn opgenomen.

  Doel van dit ruimteboek was een communicatiemiddel te hebben voor de overleggen met gebruikers en uitvoerende partijen, t.b.v. de te verwachten integrale kwaliteit en om waar nodig dit was proactief te kunnen optreden t.a.v. gesignaleerde knelpunten.

  In het ruimteboek zijn ca. 250 representatieve ruimten (typologieën) volledig uitgewerkt. Vanuit een 3D coördinatiemodel zijn 3D beelden, plattegronden, plafond- en wandaanzichten gegenereerd. Het coördinatiemodel is gemaakt door samenvoeging van alle beschikbare 2D en 3D tekenwerk van de partijen. Ontbrekende of niet gemodelleerde onderdelen zijn daarbij voor VDNDP toegevoegd.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Architect:

  Atelier Pro

  Adviseur constructies:

  Aronsohn Raadgevende Ingenieurs

  Adviseur installaties:

  Deerns Raadgevende Ingenieurs

  Aannemer

  Burgers Ergon (nu Heijmans)

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: