• VenhoevenCS
 • ART (Podium 26)

  In Arnhem komt naast het station ART. Een ontwerp van VenhoevenCS. Art wordt een microcity, waarin wonen, werken en recreëren een plek zullen krijgen. Voor Bouw21 werkt VDNDP het plan uit tot aanvraag omgevingsvergunning, technisch en uitvoeringsgereed ontwerp.

  Expertise

  Engineeren | Ontwerpen | Specificeren

  Soort gebouw

  Mix | Nieuwbouw

  Gebruik

  Werken | Wonen | Recreëren

  Opdrachtgever project

  ABC Planontwikkeling en BTB Group

  Onze opdrachtgever

  BABC Nova

  Plaats

  Arnhem

  Start - oplevering

  2017 -2025

  BVO

  ca. 15.000 m2

  Over ART in Arnhem

  ABC Planontwikkeling en BTB Group hebben in 2016 de prijsvraag van NS Vastgoed gewonnen met het concept ART. Ondertussen is het concept verder uitgewerkt. Op het ‘stadsbalkon’ – de laatste hoogbouw locatie van het Arnhemse Centraal station – tussen de Rijntoren en de bioscoop van Pathé, staat in 2025 ART (de ARnhemToren). De twee torens die 30 en 50 meter hoog worden, verbinden trapsgewijs Pathé (zo’n 35 meter hoog) met de bestaande Rijn- en Parktoren (circa 70 meter hoog).

  Net als Het Platform in Utrecht ontwikkelde Venhoeven CS architectenbureau het ontwerp als een ‘microstad’ met meerdere functies: horeca en flexibele werkplekken op de transparante onderste etages, daarboven flexibele kantoorruimte en op de bovenste verdiepingen dertig tot zestig woningen.

  Arnhem presenteert zich als stad van mode en design en ART zoekt hiermee aansluiting in het ontwerp. Venhoeven CS liet zich voor de gevel van het gebouw inspireren door een uitgerekte netpanty van mode-ontwerper Iris van Herpen. Zij leerde het vak op de kunstacademie in Arnhem.

  VDNDP werkt het plan, samen met het team, verder uit tot aanvraag omgevingsvergunning, technisch en uitvoeringsgereed ontwerp.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  VenhoevenCS
  slider-afbeelding
  VenhoevenCS
  slider-afbeelding
  VenhoevenCS

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Architect

  VenhoevenCS

  Aannemer

  Bouw21

  Adviseur constructies

  Zonneveld ingenieurs

  Adviseur installaties

  Traject

  Adviseur bouwfysica

  DGMR

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: