HOME / PROJECTEN / DIMENCE

NIEUWBOUW WESTERDOK VOOR DIMENCE

met Ontwikkelingscombinatie Almelo 2010 

VDNDP heeft in opdracht van de Ontwikkelingsbouwcombinatie Almelo 2010 aan de bouwvoorbereiding van het, door Architecten Ingenieursbureau Kristinsson ontworpen, gebouw “Nieuwbouw Dimence” gewerkt. In het projectteam heeft VDNDP de rol van bouwkundig uitwerkende partij van het gehele casco en van het kliniekgedeelte van de inbouw, dat door Studio Groen en Schild is ontworpen. Daarnaast verzorgt VDNDP de algehele BIM coördinatie tussen de adviseurs. In dit project is vanuit alle disciplines, in de LEAN werkmethodiek,  gewerkt in een samengesteld model. Op deze wijze is zeer efficiënt gewerkt aan de totstandkoming van de bouwvoorbereidingsstukken.

 

Onze opdrachtgever Ton Hardick van Hardickx Vastgoedontwikkeling over onze bijdrage: “VDNDP is een bureau waar wij nog niet mee hadden gewerkt in het verleden. Onze samenwerking was dan ook nieuw maar zal zeker in de toekomst vervolg krijgen. Wij hebben een project uitgevoerd waar de architect tot en met het VO+ bij ons aan tafel zat en waar het vervolgens is overgenomen door VDNDP als uitwerkend bureau voor wat betreft het bouwkundig deel. Tevens heeft VDNDP het totaal in BIM geplaatst en heeft hiervoor de BIM manager geleverd die ervoor zorgde dat de overige modellen samen gevoegd konden worden en dat dit geen problemen zou opleveren. In beide gevallen hebben we met mensen samengewerkt die zeer zeker over de juiste vakkennis beschikken en ook een waardevolle toevoeging hebben geleverd in ons projectteam. De vraagstelling vanuit VDNDP binnen het projectteam heeft er aan bijgedragen dat er een kwalitatief hoogwaardig gebouw is gerealiseerd met een laag percentage in faalkosten.”

START – OPLEVERING
2010-2015


OPDRACHTGEVER PROJECT

Dimence Groep


BVO

10.000 m2


OVERIGE PARTIJEN

Hardickx Vastgoedontwikkeling | Dura Vermeer Bouw Hengelo | Kondor Wessels Projecten | Studio Groen en Schild | Van Toorenburg installatieadviseurs | Goossen te Pas Bouw | Draaijer + Partners | Klein Poelhuis Installatietechniek

Archie-2016