HOME / VERHALEN/IN GESPREK MET: STÉPHANIE PALMBOOM

IN GESPREK MET: STÉPHANIE PALMBOOM – NOVEMBER 2018

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij één van onze medewerkers om zijn of haar ervaringen te delen. Deze maand: Stéphanie Palmboom, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Jeroen van’t Rood, bouwkundige bij VDNDP: ‘Stéphanie is een vrolijke hardwerkende collega die altijd in is voor een praatje. Met haar oog voor detail en goede inbreng streeft zij een kwalitatief hoogwaardig eindproduct voor klanten en opdrachtgevers na. Stéphanie is een fijne collega om mee samen te werken en een absolute meerwaarde voor ons team VDNDP.’

 

Je collega Jeroen omschrijft jou als een hardwerkende collega. Maar welke functie vervul jij precies bij VDNDP?
‘Ik ben bouwkundige bij VDNDP zoals velen en daarnaast werk ik vooral aan projecten voor Koopmans TBI. Samen met Jeroen van’t Rood (VDNDP) zorg ik ervoor dat ons team draait. Naast het uitwerken van de projecten kijken wij naar alles wat binnen komt, zijn het aanspreekpunt intern en extern en kijken naar de planning en administratie. Je zou het kunnen zien als een soort assistent-projectleider.’

 

Hoe ervaar jij het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?

‘Het is onwijs interessant. Toen ik drie jaar gelden binnen kwam bij VDNDP ben ik begonnen met het leren werken met Revit en heb ik voornamelijk geoefend door te tekenen, tekenen en nog eens tekenen. Maar ik vind het communicatieve en het hele proces ook erg leuk. Daarom is het prettig om nu een soort vliegende keep te zijn, waarbij ik nog steeds kan modelleren maar meer diversiteit heb in mijn dag. Ik vind het leuk om met klanten te spreken, naar vergaderingen te gaan: lekker naar buiten en altijd achter mijn bureau. Daarnaast help ik mijn collega Wilma ook nog af en toe met de bestekken en houd ik mij samen met een aantal collega’s bezig met de toekomstige BENG (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen). Op deze manier is geen week hetzelfde.’

 

Naast bouwkundige bij VDNDP, werk je dus ook veel voor Koopmans TBI. Over welke projecten hebben wij het dan allemaal?
‘Op dit moment werk ik aan veel diverse projecten, veelal de seriematige woningbouw. Dit zijn projecten zoals: 56 woningen Noordereiland in Harderwijk (Waterfront), 30 woningen Kernhem in Ede, 61 woningen Rijnvliet fase 2 in Utrecht en 95 woningen de Nieuwe Es in Hengelo. Er zitten wat overeenkomsten in de projecten maar elk project op zich is weer een uitdaging om aan te werken door de verschillende gevels en de woningtypologie. Ik vind het ook heel prettig dat wij steeds efficiënter gaan werken, alles wat je leert in het ene project gebruiken wij weer bij het volgende project. Denk bijvoorbeeld aan het gasloos bouwen hierdoor zie je woningconcepten steeds meer veranderen om aan de energieprestatievoorwaarden te voldoen. Dus waar alles eerst heel traditioneel was, is dit nu wel anders. Het is echt een uitdaging om dit allemaal goed te laten verlopen.’

 

Hoe is de sfeer op de werkvloer bij VDNDP?
‘De werksfeer is erg prettig, we hebben heel veel diversiteit in het team. Er zijn natuurlijk twee vestigingen: Amsterdam en Enschede, ik zit op vestiging Amsterdam maar omdat ik veel voor Koopmans TBI doe heb ik veel contact met vestiging Enschede. We zijn met een grote groep maar iedereen helpt elkaar en het voelt echt als één team. Dus naast een groot bedrijf toch echt persoonlijk. Dit merkte ik ook toen ik begon bij VDNDP, op dat moment was alles nieuw en moest ik nog veel ontdekken, maar gelukkig is iedereen erg behulpzaam, stelt je direct op je gemak en neemt je overal in mee.’

 

 

‘We zijn met een grote groep maar iedereen helpt elkaar en het voelt echt als één team. Dus naast een groot bedrijf toch onwijs persoonlijk.’

 

 

Dat het werken bij VDNDP genoeg uitdaging biedt, is wel duidelijk. Maar wat maakt het werken bij VDNDP nou zo leuk?
‘Dan is dat toch wel de diversiteit. En er wordt echt gekeken waar je kracht ligt, je kunt jezelf zo ver ontwikkelen als jij wilt. Het is maar net hoe je er zelf in staat, ik ben zelf heel leergierig en probeer alle kansen met beide handen aan te grijpen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, kansen en doorgroeimogelijkheden, je hoeft je geen moment te vervelen. Daarnaast vind ik het horizontaal organiseren en de verschillende bureauteams die wij hebben heel gaaf, je kunt overal induiken en je mening telt.’