HOME / VERHALEN/ IN GESPREK MET STEFAN BEKHUIS

IN GESPREK MET STEFAN BEKHUIS – APRIL 2020

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Stefan Bekhuis, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Jeroen van’t Rood, projectleider en bouwkundige bij VDNDP: ‘Stefan is een rustige en betrouwbare collega. Hij is goed georganiseerd en schenkt veel aandacht aan details. Dit gepaard met zijn hoge gevoel voor verantwoordelijkheid maakt hem een waardevolle toevoeging aan het team. Hij is trouwens niet altijd rustig; Ga maar eens een avondje met hem gamen! ‘

 

Hoe ben je bij VDNDP terecht gekomen en wat is je functie?
‘In mijn afstudeerjaar had ik voor ons project een interview met Marc Wools. Na het interview vroeg Marc wat ik na de opleiding zou willen doen. Ik antwoorde dat ik graag bouwkundig modelleur wilde worden. Daaruit volgde een gesprek bij VDNDP en werk ik er als bouwkundige. In deze rol werk ik in een team projecten uit. Samen zorgen we ervoor dat een project in één of meerdere fasen wordt uitgewerkt. De ene keer is het alleen een VO uitwerken en de andere keer bijvoorbeeld het UO.’

 

Hoe is het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Het is uitdagend, leerzaam en gezellig. Dit samen maakt het leuk om bij VDNDP te werken. Binnen het bedrijf heeft elke werknemer veel zeggenschap. Wanneer je bepaalde ideeën/meningen hebt worden deze serieus overwogen en gekeken hoe in te passen binnen het bedrijf. Als je om hulp vraagt of een andere vraag hebt wordt er snel en behulpzaam gereageerd. Je hebt het gevoel dat je alles kan vragen of zeggen.’

 

Welke projecten werk je nu aan en wat maakt deze projecten bijzonder?
‘Op dit moment zijn we bezig met een project in Hoevelaken. In dit plan worden 73 woningen gerealiseerd. Ik heb hier geholpen alle woningen zo efficiënt mogelijk in 3D te zetten. Daarbij heb ik ook verkooptekeningen, optietekeningen en daglichtberekeningen gemaakt. Voor mij is de uitdaging in dit project om zoveel mogelijk van tevoren uit te zoeken zodat er later minder werk is en ook minder fouten in het project voorkomen. Daarbij hebben we de woningen Revit-technisch zo slim mogelijk opgezet. Mochten er later wijzigingen plaatsvinden, kan dit zo efficiënt mogelijk opgelost worden. De samenwerking in dit project is erg belangrijk. Er wordt duidelijk en snel gecommuniceerd’

 

Hoe is de sfeer binnen VDNDP?
‘De sfeer is in het algemeen uitstekend. Iedereen is bereid elkaar te helpen. Als je ergens mee zit wordt dat uitgesproken zodat er een oplossing kan komen. Zo nu en dan worden er grapjes gemaakt, wat het werk alleen maar leuker maakt. VDNDP heeft ook meerdere teamdagen per jaar. Hier worden actualiteiten uit het bedrijf besproken, nieuwe ideeën geopperd en altijd een gezamenlijk activiteit gedaan. Dit draagt zeker bij aan een goede werksfeer.’

 

 

De diversiteit in de verschillende projecten, variatie in mijn werkzaamheden en de gezellige werksfeer maakt mijn werk zo leuk binnen VDNDP.

 

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?
‘De diversiteit in de verschillende projecten, variatie in mijn werkzaamheden en de gezellige werksfeer maken mijn werk zo leuk binnen VDNDP. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik mezelf, ook na 3 jaar werkzaam te zijn, nog elke dag verder ontwikkel. Dit in combinatie met de vooruitstrevendheid van het bedrijf maakt dat ik hier met veel plezier werk. Ik vind het leuk om deel uit te mogen maken van het team van VDNDP!’