HOME / VERHALEN/ IN GESPREK MET ROBERT BRUGGEMAN

IN GESPREK MET ROBERT BRUGGEMAN – MEI 2020

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Robert Bruggeman, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Henco Bakhuis, bouwkundige bij VDNDP: ‘Robert is een vrolijke enthousiaste collega. Hij is altijd geïnterresseerd in het welzijn van zijn collega’s, daarom vraagt hij vaak hoe het met iemand gaat etc. Zijn passie in zijn werk is het maken van mooie gebouwen en plaatjes, vooral als het dan op enscape aankomt zie je dat hij in zijn reactie erg enthousiast wordt. Zo enthousiast dat hij soms andere zaken kan vergeten, maar dat hoort nou eenmaal bij zijn passie. Kortom een fijne enthousiaste collega die vol passie met zijn werk bezig is.’

 

Hoe ben je bij VDNDP terecht gekomen en wat is je functie?

‘In het derde leerjaar van mijn HBO studie Bouwkunde heb ik voor het eerst kennis gemaakt met VDNDP door een half jarige BIM-minor onderzoek te hebben afgerond bij VDNDP. Het onderzoek ging over hoe VDNDP hun BIM methodieken kan gaan koppelen met het gebruik van nieuwe technieken zoals virtual reality. Het is leuk om te zien dat het onderzoek ook daadwerkelijk in gang is gezet en dat de bouwkundigen hier veel mee bezig zijn.

 

In mijn afstudeerjaar heb ik samen met mijn afstudeergroep een project van VDNDP uitgewerkt. Dit is de nieuwe VUE bioscoop te Enschede. Een zeer uitdagend project op meerdere vlakken, waarbij een bestaande monument getransformeerd wordt tot een nieuwe invulling van horeca en bioscoop. Met name vanuit bioscoop heb je dan te maken met veel eisen omtrent geluid.

 

Door dit afstudeerproject was het voor mij al duidelijk wat ik wou gaan doen na mijn studie: meer van dit soort uitdagende en grote bouwkundige BIM-projecten uitwerken tot mooie, functionele en integrale gebouwen. Ik ben dan ook heel blij om nu als bouwkundige bij VDNDP aan de slag te zijn!’

 

Hoe is het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?

‘VDNDP is voor mij één grote leerschool. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in een veilige en vertrouwde werkomgeving vol met kennis en kunde. Ik kan mijzelf bij VDNDP ontzettend ontwikkelen op bouwkundig en BIM-technisch gebied.

 

Elke week trappen wij de week af met een gezamenlijke monitoring en planningsoverleg. Dit ervaar ik als zeer prettig, zo heeft iedereen inzicht hoe de projecten lopen en is er de mogelijkheid om te vertellen hoe het persoonlijk met je gaat. De mens staat hierbij voorop, en dat vind ik mooi!’

 

Welke projecten werk je nu aan en wat maakt deze projecten bijzonder?

‘Ik ben begonnen samen met mijn collega Henco Bakhuis aan het project Ymere blok-L. Dit is een groot appartementencomplex die wij samen bouwkundig hebben opgezet. Het gaat hierbij om een appartementencomplex met 135 wooneenheden. De vorm van het gebouw maakt dit gebouw tot een mooi en uitdagend project. Henco heeft mij in dit project veel geleerd over hoe je nou zo’n project uitwerkt en waar je zeer alert op moet zijn terwijl je aan het modelleren bent. Binnen no-time word je klaargestoomd tot een bouwkundige die de kneepjes van het BIM-modelleren beheerst.

 

Op dit moment werk aan project Attendiz, dit wordt een voortgezet speciaal onderwijsgebouw in Hengelo voor zo’n 170 leerlingen. Samen met Wieteke Nijkrake van NOHNIK is VDNDP de architect van dit project. Een leuke samenwerking die leidt tot een gave nieuwe school. Als we straks gaan bouwen, zal ik regelmatig op de bouw gaan kijken.’

 

Hoe is de sfeer binnen VDNDP?

‘Er heerst een open sfeer waarbij iedereen lekker zichzelf kan zijn. Dit zorgt voor een veelzijdige groep met veel kennis en allemaal verschillende interesses binnen het bedrijf. Er wordt kritisch en hard gewerkt om elk project succesvol af te ronden. Maar daarnaast is er ook tijd om zo af en toe een lolletje te maken op de werkvloer. Daarnaast vind ik de teamdagen altijd heel tof waarbij iedereen meedenkt over de visie van VDNDP, dit soort dagen hebben mij op een persoonlijk gebied verbreed in mijn denken en doen. Er wordt gewerkt als een team, we helpen elkaar als iemand er even niet uitkomt. Dit geeft je het gevoel van betrokkenheid en vertrouwen van het team.’

 

 

‘De manier waarop ik word begeleid en kritisch leer werken heeft mij in een zeer korte periode naar een hoger niveau getild.’

 

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?

‘Als VDNDP’er leer je zelfstandig en kritisch naar je eigen werk en dat van anderen te kijken. Met eigen inzichten komen en oplossingen bedenken wordt zeer gewaardeerd. De manier waarop ik word begeleid en kritisch leer werken heeft mij in een zeer korte periode naar een hoger niveau getild. Ik vind het heel tof om, samen met het hele team, mee te werken aan dit soort complexe en grote projecten.’