HOME / VERHALEN/ IN GESPREK MET PIM WEUSTENRAAD

IN GESPREK MET PIM WEUSTENRAAD – FEBRUARI 2020

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Pim Weustenraad, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Nico Hesseling, projectleider en bouwkundige bij VDNDP: ‘Pim is altijd zeer betrokken bij een project en wil overal het beste uithalen. In de samenwerking met Pim heb ik gezien dat hij communicatief sterk is, zowel met interne als externe contacten. Daarnaast is hij door zijn open houding ook op persoonlijk vlak leuk in de omgang en dus een fijne collega om in je team te hebben.’

 

Wat is je functie bij VDNDP?
‘De functie die ik binnen VDNDP vervul is bouwkundige. Mijn rol is per project wel net weer anders. De ene keer doen wij namelijk de hele technische uitwerking en de andere keer zitten wij meer in de beginfase van een project, de ontwerpkant. Deze afwisseling maakt mijn functie erg interessant.’

 

Hoe is het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Daar kan ik heel kort over zijn: ontzettend leuk! In het derde jaar van mijn (HBO) studie Bouwkunde had ik al een half jaar stage gelopen bij VDNDP en tijdens mijn afstudeeropdracht werkte ik met mijn groepje aan een project van VDNDP. Dus ik kende al veel mensen en voelde mij direct weer op mijn plek binnen het team.

 

Bij VDNDP krijg je super veel mogelijkheden om van alles te doen en te leren. Als je aangeeft waar je interesses liggen dan kun je in overleg aan een project werken waar dit goed naar voren komt. Hetzelfde geldt voor een passende cursus of opleiding, zo lang het vanuit jezelf komt is VDNDP altijd bereid om mee te denken. De wekelijkse monitoring op maandagochtend vind ik ook altijd erg prettig, zo weet je precies wat er bij iedereen speelt en kun je aangeven wanneer een project niet zo lekker loopt en/ of je hulp nodig hebt.’

 

Welke projecten werk je nu aan en wat maakt deze projecten bijzonder?
‘Op dit moment werk ik aan ’t Wooldrik in Borne. Dat is een heel uitdagend en leuk project. We zitten echt aan de voorkant en zijn betrokken bij het ontwerp. De gemeente Borne heeft het programma van eisen op laten stellen en een architect heeft dit uitgewerkt tot VO. VDNDP zit in een bouwteam en moet dit ontwerp optimaliseren en zorgen voor de verdere uitwerking t.b.v. de realisatie. De samenwerking tussen de aannemer, de gemeente Borne, de architect en VDNDP is erg prettig en voor mij erg leerzaam om met deze verschillende partijen samen te werken. Daarnaast is het natuurlijk erg gaaf om aan zowel een sporthal, een zwembad en een basisschool te werken, eigenlijk drie projecten in één.

 

Hiervoor heb ik gewerkt aan de nieuwe Bioscoop in Enschede, Vredeoord, Bataafse Kamp en natuurlijk Het Platform. Dit was ook een ontzettend gaaf project en het eerste project waar ik aan heb gewerkt bij VDNDP. Terugkijkend op dit project was het heel leerzaam omdat ik net van school kwam en direct veel verantwoordelijkheid kreeg. Ik mocht bijvoorbeeld zelf de communicatie met andere partijen oppakken, de planning bijhouden en de achterconstructie van de gevel opzetten. Ik vind het erg prettig dat ik in mijn eerste jaar bij VDNDP al zo veel heb geleerd en alle vertrouwen krijg vanuit het team om dingen zelf op te pakken.’

 

 

‘VDNDP is erg vooruitstrevend en werkt aan grote projecten, hierdoor draai je dus echt mee in ‘the top of the game’

 

 

Hoe is de sfeer bij VDNDP?
‘De sfeer vind ik super. Tijdens het werk kun je iedereen alles vragen, je wordt zo goed mogelijk geholpen en er wordt echt tijd voor je gemaakt. Buiten het werk is de sfeer ook erg prettig, dit merk ik altijd extra tijdens onze teamdagen. Dit zijn de dagen waarop zowel het team uit Enschede als Amsterdam samen komen. Terwijl wij elkaar niet wekelijks zien is die klik heel goed. Wat natuurlijk ook helpt is dat wij in hele fijne omgeving werken, we hebben zowel in Enschede als Amsterdam een prachtig kantoor waar alles goed geregeld is. Door dit alles voel ik mij ‘thuis’ bij VDNDP en ga ik met plezier naar mijn werk.’

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?
‘Dat is een combinatie van meerdere dingen. VDNDP is erg vooruitstrevend en werkt aan grote projecten, hierdoor draai je dus echt mee in ‘the top of the game’. Daarnaast zie ik na 1,5 jaar werkzaam te zijn bij VDNDP nog lang het ‘plafond’ niet als het gaat om wat ik allemaal kan leren en hoe ik mezelf wil ontwikkelen. Dit gecombineerd met het feit dat je op het gebied van projecten en werkzaamheden alles kunt doen en leren maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken. En uiteraard de collega’s! 😉