HOME / VERHALEN/IN GESPREK MET: PATRICK HOF

IN GESPREK MET: PATRICK HOF – AUGUSTUS 2019

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij één van onze teamleden om hun ervaringen te delen. Deze keer: Patrick Hof, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Dick Jan Hans, bouwkundige bij VDNDP: ‘Patrick is een fijne collega om mee samen te werken. Zijn precisie en nauwkeurigheid zijn telkens weer van grote waarde om de puntjes op de i te zetten. Daarnaast is hij iemand die niet alleen geïnteresseerd is in het werk, maar ook in zijn collega’s. Zijn oprechte vragen hoe het met je gaat worden zeer gewaardeerd. Bescheiden en op de voorgrond waar nodig. Dat is een eigen kwaliteit binnen het team van VDNDP.’

 

Wat is je functie bij VDNDP?
‘De functie die ik vervul is bouwkundige. Binnen VDNDP houd ik mij bezig met het uitwerken van projecten en uitzoeken van bouwkundige zaken. Ik heb affiniteit met architectuur en probeer met enthousiasme en een kritische blik ervoor te zorgen dat er iets “moois” gemaakt kan worden dat voldoet aan de verwachtingen, eisen en regelgeving.’

 

Hoe ben je bij VDNDP terecht gekomen?
‘Ik begon als stagiair bij IAA-Architecten in Enschede, Wieteke Nijkrake en Wouter Zwerink waren tijdens deze periode mijn stagebegeleiders. Na een leerzame tijd heb ik mijn diploma behaald als bouwkundige en ben ik elders aan het werk gegaan. Het contact is gebleven en zo hoorde ik dat Wouter mensen zocht voor VDNDP, de vestiging Enschede, die net enige tijd bestond. Hier zag ik de kans om mij verder te ontwikkelen als bouwkundige en 3D/BIM-modelleur. Zo ben ik bij VDNDP terecht gekomen. Dat is dit jaar alweer vijf jaar geleden.’

 

Hoe is het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Binnen VDNDP is er ruimte om te leren van je fouten, jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Naarmate het vertrouwen en de ervaring toeneemt krijg je ook andere uitdagingen en kansen en deze pak ik met beide handen aan. Wat ik bijzonder vind is dat iedereen zichzelf kan zijn en dat er uitgegaan wordt van elkaars kracht. Het blijft elke keer een geweldige uitdaging om samen met opdrachtgevers, (bouw)partners en collega’s onze projecten tot een succes te maken.’

 

Welke projecten werk je nu aan en wat maakt deze projecten bijzonder?
‘Momenteel werk ik aan een aantal seriematige woningbouwprojecten voor Koopmans. Dit zijn projecten zoals Scherf 7 in Ede bestaande uit 16 woningen, het Somaterrein in Ede (23 woningen) en Achterveld fase 1, 2 en 3 (42 woningen). De woningbouwprojecten zijn in verschillende fases en volgen elkaar snel op. Toch blijft het elke keer weer leuk om ervoor te zorgen dat het project volgens planning loopt en goed wordt uitgewerkt.

 

De veelzijdigheid tussen de verschillende type projecten maakt het interessant, elk project is maatwerk en vraagt een andere aanpak en hierdoor leer je weer iets nieuws. Zo heb ik begin dit jaar samengewerkt aan de bouwaanvraag van Vredeoord, een appartementencomplex met 58 appartementen verdeeld over twee woontorens met een gedeelde plint in Eindhoven.

 

In de periode dat ik werkzaam ben bij VDNDP heb ik al aan veel mooie projecten mogen werken. De projecten die ik zeker niet zal vergeten zijn Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en het “Park Paviljoen” op het Nationale Park De Hoge Veluwe.’

 

 

‘Wat ik bijzonder vind is dat iedereen zichzelf kan zijn en dat er uitgegaan wordt van elkaars kracht. Het blijft elke keer een geweldige uitdaging om samen met opdrachtgevers, (bouw)partners en collega’s onze projecten tot een succes te maken.’

 

 

Hoe is de sfeer bij VDNDP?
‘De sfeer is erg gemoedelijk en laagdrempelig. Door de horizontale organisatiestructuur kan je echt een toegevoegde waarde leveren en hiervan leren binnen het bedrijf. Dit geldt voor allerlei vlakken, of het nou over projecten, marketing, personeelszaken of de organisatie van activiteiten gaat.’

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?
‘Dat is de variatie in mijn werkzaamheden, mijn collega’s en persoonlijke benadering. Je bent hier onderdeel van het team waarbij elke mening telt en het is mooi om te zien dat iedereen zich hierdoor veilig en gehoord voelt. Hierbij geldt ook de afwisseling tussen hard werken en humor op de werkvloer. Wat het werk ook leuk maakt zijn de externe contacten en de kennisoverdracht naar collega’s en stagiaires. Door de jaren heen heb ik mij optimaal kunnen ontwikkelen en binnen VDNDP van alles kunnen doen en leren.’