HOME / VERHALEN/ IN GESPREK MET ONUR SENER

IN GESPREK MET ONUR SENER – MAART 2020

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Onur Sener werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Robin Koenhen, ontwerper en bouwkundige bij VDNDP: ‘Onur is een, door iedereen, gewaardeerde collega. Hij staat open voor zijn omgeving en is ontzettend behulpzaam. Zijn meerwaarde laat hij elke keer weer zien door zijn onderzoekende instelling. Als projectteamlid is hij erg betrokken en voelt hij zich verantwoordelijk voor het project en de mensen waar hij mee samenwerkt. Daarnaast kun je met Onur altijd even een dolletje maken. De combinatie tussen zijn inzet en humor maakt het heel fijn om met hem samen te werken.’

 

Hoe ben je bij VDNDP terecht gekomen en wat is je functie?
‘Nadat ik mijn opleiding Bouwkunde op het HBO had afgerond kwam ik vrijwel direct bij VDNDP terecht. In mijn eerste gesprek klikte het heel goed en werd ik aangenomen als bouwkundige bij VDNDP. En nu, 3 jaar later, ben ik nog steeds erg blij dat ik direct bij zo’n gaaf bedrijf kon starten met mijn carrière. Op dit moment vervul ik de functie van bouwkundige binnen VDNDP en daarnaast hou ik mij bezig met Dynamo, 3D graphics en verdiep ik mij in automatiseringen binnen Revit.’

 

Hoe is het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘In het begin is het natuurlijk allemaal wennen aangezien het ook mijn allereerste fulltime baan is maar na een paar maanden voelde ik mij al helemaal op mijn gemak en thuis bij VDNDP. Alle collega’s zijn heel behulpzaam, we werken hard met elkaar maar maken ook zeker plezier. Daarnaast werk ik aan veel verschillende projecten, op dit moment voornamelijk de woningbouw projecten van Koopmans, waarbij ik ook steeds meer verantwoordelijkheid krijg. Daarbij krijg je heel veel kansen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.’

 

Welke projecten werk je nu aan en wat maakt deze projecten bijzonder?
‘Ik werk nu voornamelijk aan het Koopmans project de Kade in Veenendaal. Dit project bestaat uit 113 woningen in 14 woningblokken. Wij werken het VO van de architect Weusten Liedenbaum Architecten uit. Wij maken het BIM-model, inclusief de verkooptekeningen, WABO stukken, de kopersopties en de werktekeningen voor dit project. Door mijn ervaring met de woningbouwprojecten kan ik steeds meer zelfstandig dingen oppakken. Voordat ik met dit project bezig was heb ik mij een paar weken goed verdiept in Dynamo. Ik heb het vertrouwen gekregen vanuit VDNDP om dit zelf in te vullen, dit vond ik erg prettig.’

 

Hoe is de sfeer binnen VDNDP?
‘In een woord: super! Iedereen is lekker vrij in zijn doen en laten en er is altijd een goede en positieve sfeer. Daarnaast is er ook altijd wel iemand beschikbaar om je te helpen wanneer je een probleem hebt of ergens tegenaan loopt, of dit nou om werk gerelateerde zaken gaat of om privé dingen. Dit zorgt ervoor dat ik relaxed mijn werk kan doen en mij prettig voel op de werkvloer. Wij werken echt als één team zowel in Amsterdam als samen met team Enschede, dit doen wij veertig uur per week met elkaar, dus het voelt ook als een soort familie voor mij.’

 

 

Wij werken echt als één team zowel in Amsterdam als samen met team Enschede, dit doen wij veertig uur per week met elkaar, dus het voelt ook als een soort familie voor mij.’

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?
‘Vooral omdat je de kans krijgt om dingen zelf op te pakken en je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast is er veel diversiteit binnen de projecten bij VDNDP, dus je kan bij allemaal verschillende projecten meekijken en overal weer nieuwe dingen van leren. Hierdoor blijf ik groeien in mijn werk, dit zorgt ervoor dat ik erg gemotiveerd ben en met veel plezier bij VDNDP werk.’