HOME / VERHALEN/IN GESPREK MET: NIELS BARK

IN GESPREK MET: NIELS BARK – MAART 2019

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Niels Bark, officemanager bij VDNDP.

 

Wouter Zwerink, projectleider bij VDNDP: ‘Niels is een waardevolle teamspeler, die naast de bureauzaken ook ondersteuning biedt bij de projectprocessen. Hij voelt zich, ondanks dat hij 2.04m is, nergens te groot of te goed voor. Niels staat altijd voor iedereen klaar! ’

 

Hoe ben jij bij VDNDP terecht gekomen en welke functie vervul jij binnen het bedrijf?
‘Na mijn studietijd in Amsterdam ben ik in 2008 gaan werken voor een startende GGZ instelling in Amsterdam, waar ik de hele groei van deze instelling heb meegemaakt van het moment waarop er nog geen patienten behandeld werden tot aan het moment dat we 50 medewerkers hadden. Daarin heb ik een hele brede rol vervult, waar je niet zomaar een stempel op kan plakken. Na 8 jaar werken in de GGZ voelde ik mij steeds meer vervreemd van de manier van werken in de zorg, het ging gevoelsmatig te weinig over het daadwerkelijke product, zorg aan mensen. Daarmee had ik de behoefte aan een andere uitdaging en uiteindelijk heb ik gelukkig de kans gekregen om bij VDNDP aan de slag te gaan. Dit past gevoelsmatig beter in mijn straatje; we dragen bij aan een mooiere wereld met een goed oog voor het duurzame aspect. We kunnen ons product niet mooier praten dan het is; in onze tak van sport doe je het simpelweg wel of niet goed. De functie die ik bij VDNDP vervul is die van officemanager. Waarbij de boekhouding en de projectadministratie een belangrijk deel van mijn dagelijkse werkzaamheden omvat.’

 

Hoe is het om als officemedewerker bij VDNDP te werken?
‘Wat ik erg prettig vind aan mijn huidige baan bij VDNDP is dat ik mensen in staat kan stellen om hun werk zo goed en prettig mogelijk uit te voeren; ervoor zorgen dat het op rolletjes verloopt. Ik zie de ondersteunende functies binnen VDNDP een beetje als de Haarlemmer olie voor het bedrijf om zo de projectmedewerkers optimaal in staat te stellen zich te focussen op inhoudelijke zaken. Als officemanager ben ik het aanspreekpunt voor onze werknemers en partners op het gebied van facilitaire zaken en verzekeringen tot de projectadministratie en facturatie. Vooral de veelzijdigheid, de interne en externe communicatie en de afwisseling maakt mijn functie extra leuk.’

 

Hoe zou jij de werksfeer binnen VDNDP omschrijven?
‘De werksfeer is echt een verademing omdat er een goede balans is tussen keihard werken en goed kunnen dollen met elkaar. De openheid, betrokkenheid en het in waarde laten van mensen staat centraal. Dat maakt het heel prettig om bij VDNDP te werken. Daarnaast hou ik ervan om flexibiliteit te geven en te nemen, binnen VDNDP is hier de mogelijkheid voor en dat is heel fijn werken.’

 


‘Ik zie de ondersteunende functies binnen VDNDP een beetje als de Haarlemmer olie voor het bedrijf om zo de projectmedewerkers optimaal in staat te stellen zich te focussen op inhoudelijke zaken.’

 

 

Hoe zie jij de toekomst van VDNDP?
‘Wij zijn de laatste jaren hard gegroeid. Ik denk dat het heel verstandig is om in onze huidige positie goed te settelen en de hele organisatie naar de maatstaven van ons aantal mensen te perfectioneren. We blijven bij onszelf en zorgen dat de kwaliteit voorop blijft staan. Als wij de rust behouden en de organisatie daar maximaal op aanpassen dan kijken we vanaf daar wel weer verder.’