HOME / VERHALEN/ IN GESPREK MET NICO HESSELING

IN GESPREK MET NICO HESSELING – OKTOBER 2019

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Nico Hesseling, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Arnout Verweij, architect bij VDNDP: ‘Het is prettig samenwerken met Nico omdat je weet dat hij grip heeft op het proces en prioriteiten herkent, maar ook kansen ziet om slimmer samen te werken. Nico is in staat om in korte tijd een groot inzicht te ontwikkelen in de verschillende facetten van een project en vervult zijn rol met een grote persoonlijke toewijding. ’

 

Hoe is het voor jou allemaal begonnen bij VDNDP?
‘Dat is een goede vraag… Ongeveer 3 jaar geleden ben ik in dienst gekomen bij VDNDP. Bij mijn vorige werkgever miste ik voornamelijk uitdaging in mijn werkzaamheden. Ik ging op zoek naar iets anders en kwam al snel bij VDNDP terecht aangezien ik goed contact heb met Jeroen van’t Rood. Zodoende was een afspraak snel gemaakt. In de afgelopen jaren bij VDNDP heb ik zeker de uitdaging in mijn werk, en daarmee het plezier, weer gevonden.’

 

Welke functie vervul je binnen VDNDP?
‘Mijn functie binnen VDNDP is bouwkundige maar sinds kort verschuift mijn rol steeds meer richting project-coördinerende taken. Enerzijds omdat dit mij vanuit VDNDP gevraagd is en anderzijds omdat ik dit zelf erg leuk vind. Hierdoor ben ik voornamelijk bezig met alles in goede banen leiden, de lijntjes met zowel intern als extern goed houden en erop toezien dat alles zo goed mogelijk wordt uitgevoerd binnen een project. Het is prettig dat VDNDP mij de ruimte geeft om deze rol te kunnen vervullen. Daarnaast blijf ik ook modelleerwerk doen. De mix tussen deze verschillende werkzaamheden maakt het voor mij leuk en dynamisch.’

 

Hoe is het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Ik vind de combinatie van modelleren en coördineren ontzettend uitdagend, leerzaam en leuk. Wij werken aan veel verschillende projecten, zowel in omvang, type, als de rol in het proces. Hierdoor vind ik in elk project weer een nieuwe uitdaging. De omgang met elkaar binnen de projecten is ook heel prettig. Wij kunnen echt op elkaar rekenen, we helpen elkaar zo goed mogelijk en zijn er voor elkaar, zowel werk gerelateerd als privé.’

 

Aan welke projecten werk je op dit moment en wat maakt deze projecten bijzonder?
‘Op dit moment werk ik aan een aantal projecten tegelijkertijd. Met name aan de projecten Post Hengelo (een herbestemming van postkantoor naar woningen) en de Bioscoop in Enschede, waar ik de coördinerende taken binnen het project op mij neem. Daarnaast werk ik aan twee nieuwe projecten: Bataafse Kamp (een voormalige middelbare school die getransformeerd wordt tot een wooncomplex) en Attendiz (een school voor voortgezet speciaal onderwijs), beide gevestigd in Hengelo. Dit zijn dus meerdere projecten tegelijkertijd, een mooie uitdaging!

 

Een project waar ik lang aan gewerkt heb is het Platform in Utrecht, een geweldig project. Het is een gebouw direct naast het Centraal Station in Utrecht met appartementen en commerciële ruimtes. Wij zaten heel dicht op de werkvoorbereiding, letterlijk in een keet op het Platform, samen met de mannen van Bouw21. Het gaf veel voldoening om direct om je heen te zien waar je mee bezig bent.’

 

 

‘De werksfeer vind ik gewoon top. We kunnen lachen met elkaar maar ook keihard werken, die balans is heel prettig. ‘

 

 

Hoe is de sfeer bij VDNDP?
‘De werksfeer vind ik gewoon top. We kunnen lachen met elkaar maar ook keihard werken, die balans is heel prettig. Daarnaast wordt er goed samengewerkt en hebben wij hetzelfde doel met elkaar. Als er deadlines zijn en je komt er niet uit, hoef je dit maar aan te geven en dan wordt er rekening mee gehouden en geholpen waar mogelijk. Alles is open en horizontaal, dit zorgt ervoor dat wij weten wat er speelt en hierop kunnen inspelen als dat nodig is.’

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?
‘Het is de uitdaging in het werk waardoor ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Op die manier kan ik met veel plezier mijn werk uitvoeren. Daarnaast zijn het de projecten waar wij aan werken. Neem bijvoorbeeld de LocHal in Tilburg en het Park Paviljoen op de Hoge Veluwe, beide projecten hebben verschillende prijzen gewonnen. Je bent natuurlijk niet altijd direct betrokken bij elk project, maar het maakt mij erg trots op VDNDP en het team.’