HOME / VERHALEN/ IN GESPREK MET: MAXIME EINDHOVEN

IN GESPREK MET: MAXIME EINDHOVEN – APRIL 2019

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Maxime Eindhoven, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Mahmud Akkoc, projectleider bij VDNDP: ‘Maxime is een goede teamspeler. Zij is zeer betrokken bij de projecten waar zij aan werkt en motiveert ook anderen met haar aanstekelijke enthousiasme. Haar goede sociale vaardigheden, gevoel voor humor en spontaniteit maken haar een leuke collega om mee samen te werken. Niet alleen in projectteams, maar ook in de bureauteams is Maxime erg actief en aanwezig, waardoor zij de korte tijd dat ze bij ons werkt al heeft bewezen dat ze een echte VDNDP’er is!’

 

Wat is je functie bij VDNDP en hoe ben je hier terecht gekomen?
‘De functie die ik vervul is bouwkundige, net zoals vele anderen bij VDNDP. Tijdens mijn afstuderen werd ik benaderd door een detacheringsbureau, met de vraag of ik klaar was voor een nieuwe uitdaging bij VDNDP. Dit was een hectische periode in verband met mijn afstuderen en daarnaast was ik al 5 jaar werkzaam bij T-Mobile, een vertrouwde omgeving waar ik altijd met veel plezier heb gewerkt. Toch ben ik het sollicitatiegesprek aangegaan en is het eigenlijk allemaal heel snel verlopen. Tijdens mijn afstuderen werd ik aangenomen bij VDNDP en ben ik parttime gaan werken. Nadat ik was afgestudeerd ben ik officieel in dienst getreden als bouwkundige en fulltime gaan werken. Nu, 2 jaar later, ben ik nog steeds erg blij dat ik die stap heb gezet en heb ik het erg naar mijn zin bij VDNDP.’

 

Hoe ervaar jij het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Ontzettend leerzaam en uitdagend, geen dag is hetzelfde bij VDNDP. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, in de richting die jij leuk vindt. Alles kan en mag zolang je maar open en eerlijk bent. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld andere bureaus. Waar alles vaak iets zakelijker is en weinig communicatie onderling. Als ik naar mijzelf kijk als persoon past VDNDP, met haar horizontale organisatie en transparantie, heel goed bij mij.’

 

Aan welke projecten werk je op dit moment en wat maakt deze projecten bijzonder?
‘Ik werk momenteel aan een drietal opdrachten voor aannemersbedrijf Kroom, dit doe ik vrijwel alleen, onder supervisie van mijn collega Wim de Pagter. Daarnaast werk ik zelfstandig nog aan een aantal interieur opdrachten, aangezien ik ook een interieurarchitectuur studie heb gevolgd. Dit betreft de verbouwing aan Stadloket Oost, een vernieuwing van de inrichting voor het Oranje Vrijstaatplein in Amsterdam, in samenwerking met Ex interiors en een kleinschalige verbouwing aan het hoofdgebouw van MEE amstel & zaan in Amsterdam in samenwerking met Funckey en Design Anders. Stuk voor stuk hele leuke projecten en erg divers. Vooral nadat ik mijn eerste jaar bij VDNDP, samen met mijn collega Mahmud Akkoc, intensief gewerkt heb aan het project: 2Amsterdam, de herontwikkeling van twee torens op de Zuidas, waarbij ik het volledige traject van DO naar UO heb bijgestaan en uitgewerkt. Daaropvolgend heb ik aan Vertical, Amsterdam Sloterdijk gewerkt, waarbij ik vooral verantwoordelijk was voor de detaillering van de verschillende bouwdelen. Beide imposante projecten waar ik, als echte Amsterdammer, trots op ben.

 

Naast de verschillende projecten ben ik ook actief in verschillende Bureauteams binnen VDNDP, zoals Marketing en Activiteiten. Binnen deze teams wordt beleid gemaakt en uitgewerkt. Op deze manier kan ik, binnen deze thema’s, mijn mening laten horen en mezelf ontwikkelen.’

 


‘Als ik naar mijzelf kijk als persoon past VDNDP, met haar horizontale organisatie en transparantie, heel goed bij mij.’

 

Hoe is de sfeer binnen VDNDP?
‘Super leuk, wij hebben een fijn team aan collega’s bij VDNDP! We zijn een relatief jong team met een paar uitschieters naar boven 😉, maar allemaal jong van geest. Zo organiseren we voetbaltoernooien, kerstdiners, gaan jaarlijks een weekend weg met elkaar en hebben onze welbekende teamdagen. Wij zijn echt één team, helpen elkaar altijd waar we kunnen en onze mensen staan centraal. Dit zorgt voor een prettige werksfeer.’


Wat maakt dat jij het werken bij VDNDP als leuk en leerzaam ervaart?

‘Voornamelijk de diversiteit aan projecten en de mensen maken het werken bij VDNDP erg leuk. Tijdens mijn studie werd het voor mij duidelijk dat ik verder wilde kijken dan alleen het ontwerp en de architectuurkant en dat vooral de techniek erachter mij aansprak. Daarom is VDNDP voor mij de perfecte plek. Hier ben ik dagelijks bezig met vragen als: hoe zit dat wandje aangesloten op de pui; hoe gaan we het afdichten; de brandveiligheid en de luchtdichtheid, en ga zo maar door. Bij ieder project is dit weer anders en dit zorgt ervoor dat ik mezelf keer op keer weer opnieuw kan blijven uitdagen!’