HOME / VERHALEN/IN GESPREK MET: JEROEN VAN’T ROOD

IN GESPREK MET: JEROEN VAN’T ROOD – JANUARI 2019

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Jeroen van’t Rood, projectleider en bouwkundige bij VDNDP.

 

Patrick Hof, bouwkundige bij VDNDP: ‘Jeroen is een oprechte en geïnteresseerde collega die iedereen persoonlijk benaderd. Hij zet de klant voorop en zoekt daarbij een manier om het contact met de klant/ opdrachtgever en het project tot een succes te maken. Als er een opgave ligt zal Jeroen doorvragen om de opgave helder te krijgen, om zo een passende oplossing aan te dragen binnen de beschikbare tijd en het budget. Hij zal zich inzetten om te zorgen dat hetgeen voldoet aan de verwachting en dat de kwaliteit van wat geleverd moet worden hoogwaardig is.’

 

Hoe ben jij bij VDNDP terecht gekomen en welke functie vervul jij binnen het bedrijf?
‘Voorheen heb ik stagegelopen bij IAA-architecten, vervolgens ben ik hier vier jaar werkzaam geweest. Na een mooie periode bij IAA kreeg ik de mogelijkheid om mee te werken aan het Meander Medisch Centrum voor VDNDP in Amsterdam. Dit project betrof het maken van een ruimteboek. Ik heb dit project uitgewerkt met Wouter Zwerink, die ik tevens al kende uit mijn IAA-tijd. In 2014 opende VDNDP haar vestiging in Enschede, waar ik vanaf het begin werkzaam ben samen met Wouter Zwerink (directeur) en Henco Bakhuis. Hier ben ik gestart met een aantal projecten voor Koopmans TBI waaronder het Museum More in Gorssel en de ontwikkeling en uitwerking van conceptwoningen. Tegenwoordig vervul ik hoofdzakelijk de rol van projectleider en bouwkundige bij VDNDP.’

 

Hoe is het om als projectleider en bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Daar kan ik heel kort over zijn: ontzettend leuk! Wat ik vooral erg prettig vind aan mijn functie bij VDNDP is de veelzijdigheid, constante uitdaging, gecombineerd met het werken in teamverband. Ik werk met meerdere projectteams samen, dit zorgt ervoor dat elke dag weer een nieuwe uitdaging is.’

 

Welke projecten lopen er op dit moment en wat maakt deze projecten interessant?
‘Voor Koopmans TBI werk ik samen met mijn collega Stephanie Palmboom aan diverse projecten, voornamelijk de seriematige woningbouw zoals: Noordereiland in Harderwijk (Waterfront), 30 woningen Kernhem in Ede, 61 woningen Rijnvliet fase 2 in Utrecht en 95 woningen de Nieuwe Es in Hengelo. Als projectleider werk ik met veel plezier aan deze projecten. Hierbij speelt de prettige samenwerking en communicatie met de verschillende projectteams van Koopmans TBI een grote rol.

 

Na enkele appartementencomplexen te hebben uitgewerkt, werk ik sinds 2018 als projectleider aan Vredeoord voor Hazenberg Bouw. Het is fijn dat VDNDP mij de ruimte en het vertrouwen geeft om aan dit soort projecten te mogen werken.’

 

 

‘Wat ik vooral erg prettig vind aan mijn functie bij VDNDP is de veelzijdigheid, constante uitdaging, gecombineerd met het werken in teamverband.’

 

 

Hoe zou jij de sfeer binnen VDNDP omschrijven?
‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de sfeer binnen het bedrijf erg goed vindt. Dit komt denk ik door de combinatie van hard werken met elkaar maar ook tijd maken voor humor. Daarnaast is iedereen heel behulpzaam, wanneer er bij een project mensen te kort komen zorgen we er samen voor dat er iemand bijspringt vanuit een ander projectteam. Wij kijken dus niet alleen naar onze ‘eigen’ projecten maar naar het belang van VDNDP als één team.’

 

Je bent vanaf de start betrokken bij VDNDP Enschede, wat is voor jou de meerwaarde van het bedrijf?
‘Dat is het team; de mensen. Hoe wij omgaan met elkaar, het horizontaal organiseren en de kansen die je krijgt: dat is uniek. Er is geen sprake van hiërarchie en iedereen is zeer open naar elkaar. Je krijgt de ruimte en de vrijheid om je te ontwikkelen op verschillende vlakken en ondersteuning waar nodig. Kortom; ik voel bij mijn VDNDP volledig op mijn plek.’