HOME / VERHALEN/ IN GESPREK MET NICO HESSELING

IN GESPREK MET DICK JAN HANS – NOVEMBER 2019

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Dick Jan Hans, werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Patrick Hof, bouwkundige bij VDNDP: ‘Dick Jan heeft een eigen kijk en inbreng tijdens de uitwerking van een project. Hij komt oorspronkelijk uit de interieurwereld en levert naast zijn bouwkundige kennis ook altijd vanuit deze hoek een goede bijdrage. Het is prettig om met Dick Jan samen te werken, hij is een betrouwbare en behulpzame collega. Hij heeft naast zijn bouwkundige werkzaamheden een passie voor het maken van 3D Visuals. Hier is hij zeer gedreven in en met zijn oog voor detail maakt hij er altijd een prachtplaatje van.’

 

Welke functie vervul jij binnen VDNDP?
‘Mijn functie binnen VDNDP kan je omschrijven als bouwkundig modelleur. Daarnaast neem ik de zorg voor Visuals op mij als hier vraag naar is. Een goed voorbeeld van mijn functioneren binnen VDNDP is het project waar ik nu aan werk: het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Binnen dit project heb ik dagelijks veel contact met onze opdrachtgever, de architecten en de aannemer.’

 

Hoe ervaar jij het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Ik werk met veel plezier bij VDNDP, vooral omdat mijn functie breder is dan alleen modelleren. Ik ben wekelijks veel op stap en spreek de partijen waar we mee samenwerken in het project. Hierdoor is elke dag anders en ga ik met plezier naar mijn werk. Door heel intensief bezig te zijn met het Rijnstate Ziekenhuis en alle verschillende deelprojecten blijf ik mij continu ontwikkelen.’

 

Aan welk(e) project(en) werk je op dit moment en wat maakt dit project bijzonder?
‘Sinds twee jaar werk ik fulltime aan meerdere deelprojecten voor het Rijnstate Ziekenhuis. Voorbeelden daarvan zijn:

 

– De vernieuwbouw van de Intensive Care en Medium Care
– De Klinische Psychiatrie
– De totale Hotfloor (operatiekamers, de PACU & verkoever en de Operatie Ontvangst Afdeling)
– De nieuwbouw van het Centrum voor Vrouw en Kind die VDNDP samen met NOHNIK heeft ontworpen.

 

Werken aan en in een ziekenhuis is bijzonder door de veelzijdigheid en alle verschillende deelprojecten. Zo ben je op heel veel vlakken betrokken, dat is echt gaaf. De gebruikersoverleggen, in samenwerking met ptg advies, vind ik altijd erg interessant. Je zit letterlijk met de artsen en verpleegkundigen te overleggen over hun wensen, hetgeen wij vertalen in onze ontwerpen. Het contact met deze gebruikers en de waardering die je krijgt geven mij veel energie en motivatie.’

 

Hoe is de sfeer bij VDNDP?
‘De sfeer op de werkvloer is prima. We kunnen allemaal goed met elkaar overweg, helpen elkaar en leren van elkaar. Daarnaast zijn we ook heel open en eerlijk, zowel over wat goed gaat als over dingen die verbeterd kunnen worden. Dat vind ik erg positief.’

 

 

‘Het contact met deze gebruikers en de waardering die je krijgt geven mij veel energie en motivatie.’

 

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?
‘Dat is een combinatie van de veelzijdigheid in de projecten, de vrijheid die je bij VDNDP krijgt en de mensen. Het is mooi om te zien dat iedereen over zijn of haar eigen kennis en kwaliteiten beschikt waardoor er altijd wel iemand met de juiste vakkennis beschikbaar is om te helpen. Daarnaast krijg je alle ruimte om zelf te sturen op welke aspecten je verder wil ontwikkelen. Dit maakt dat ik al bijna vijf jaar met veel plezier bij VDNDP werk.’