HOME / VERHALEN/IN GESPREK MET: BOB BEEMSTER

IN GESPREK MET: BOB BEEMSTER – JULI 2019

VDNDP wil met haar mensen het verschil maken. Dit doen wij door samen te werken en het inzetten van ons vakmanschap. Elke maand interviewen wij onze medewerkers om hun ervaringen te delen. Deze keer: Bob Beemster werkzaam als bouwkundige bij VDNDP.

 

Robin Koenhen, bouwkundige en ontwerper bij VDNDP: ‘Bob is een hele fijne collega. Hij is altijd stabiel en een rustgevende factor binnen de groep. Hoe stressvol een project ook is, hij laat zich niet van de wijs brengen. Hij werkt efficiënt en nauwkeurig wat voor vertrouwen zorgt bij de collega’s om hem heen. Hierdoor fungeert hij als de motor achter veel projecten. Naast zijn waarde binnen de opdrachten draagt Bob door zijn gevoel voor humor ook veel bij aan de werksfeer. Hij voelt feilloos aan wanneer er ruimte is om een dolletje te maken, maar laat dit zijn tempo nooit in de weg staan. Al met al een echte VDNDP’er.’’

 

Hoe ben je bij VDNDP terecht gekomen?
‘Na mijn studie, Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam, bleef ik een tijdje bij mij oude baan hangen. Vrij snel kwam toen het besef dat ik toe was aan een serieuze baan. Mijn CV kwam bij VDNDP terecht, waar Marit de Groot, werkzaam bij VDNDP, mijn naam herkende. Ik ken Marit al sinds de middelbare school en wij hebben dezelfde opleiding gedaan. Na een gesprek ben ik begonnen bij VDNDP. Dat is nu alweer twee jaar geleden en ik ben nog steeds heel blij met deze keuze.’

 

Wat is je functie bij VDNDP?
‘De functie die ik vervul binnen VDNDP is bouwkundige. Ik houd mij in basis bezig met gebouwen uitwerken in 3D en bouwbesluiteisen, maar ook gewoon annoteren en maatvoeren. Door de verschillende projecten blijft het een uitdagende functie waar ik veel voldoening en plezier uithaal. Ook ben ik steeds meer bezig met innovatie onderzoek op model gebied. Denk hierbij aan de basis ILS en Madaster, om zoveel mogelijk informatie uit een model te halen.’

 

Hoe is het om als bouwkundige bij VDNDP te werken?
‘Over het algemeen is het ontzettend leuk en vooral erg leerzaam. Natuurlijk zijn er ups en downs en gaat het ene project beter dan het andere. Maar van elk project leer ik weer ontzettend veel. Neem bijvoorbeeld het project VERTICAL in Amsterdam, een mooi project waar ontzettend veel nieuwe dingen bij kwamen kijken die ik weer mee kan nemen bij andere projecten. Er is bij VDNDP ruimte voor flexibiliteit en eigenheid, dat vind ik erg prettig werken. Er wordt natuurlijk een bepaald niveau van je verwacht en de motivatie om je te blijven ontwikkelen. Dat is iets wat voor mij eigenlijk vanzelf gaat bij VDNDP.’

 

Aan welke projecten werk je op dit moment?
‘Op dit moment ben ik bezig voor het Rokin 88-90, een project dat bestaat uit 12 woningen in een oud grachtenpand. Wij werken dit uit in samenwerking met het architectenbureau, Common Affairs. Mijn eerste project dat gaat om bestaande bouw in plaats van nieuwbouw. Een mooie uitdaging waar ik samen met mijn collega Fred Jager aan werk. De nieuwbouwprojecten waar ik aan gewerkt heb zijn onder andere TudorPark in Hoofddorp en natuurlijk VERTICAL in Amsterdam. Ik heb niet echt een specifiek project dat ik het leukste vind. De afwisseling tussen de kleine en grote projecten en nieuw- en bestaande bouw maakt het leuk.’

 

 

‘Er zijn meerdere dingen die het werken bij VDNDP leuk maken. De verscheidenheid aan collega’s, de diversiteit aan projecten, de visie van het bedrijf en een constructieve en positieve instelling.’

 

 

Hoe is de sfeer bij VDNDP?
‘Ik kan niet anders zeggen dan dat de sfeer goed is. Dit merkte ik weer extra tijdens onze reis naar IJsland, heel bijzonder hoe wij als groep met elkaar optrekken. Daarnaast is de sfeer op de werkvloer ook erg prettig. Wij zijn allemaal erg open en eerlijk naar elkaar en helpen elkaar waar we kunnen!’

 

Wat maakt het zo leuk om bij VDNDP te werken?
‘Er zijn meerdere dingen die het werken bij VDNDP leuk maken. De verscheidenheid aan collega’s, de diversiteit aan projecten, de visie van het bedrijf en een constructieve en positieve instelling. Hier kan ik mij goed in vinden en daarom past VDNDP goed bij mij.’