HOME / PROJECTEN / HET ROZENTHEATER

HET ROZENTHEATER

SAMEN MET: GEMEENTELIJK VASTGOED AMSTERDAM

Ter verbetering van het binnenklimaat van de bar/foyerruimte van het Rozentheater (BOOM Chicago) aan de Rozengracht in Amsterdam heeft VDNDP een analyse gemaakt van de bestaande situatie en verbetervoorstellen gedaan in de vorm van een duurzaamheidsrapportage met kostenraming.

 

De gevel van de verdieping was deels voorzien van geïsoleerde voorzetwanden en de installatie bood onvoldoende mogelijkheden om de bar/foyer en de zaal apart te regelen.
Na besluitvorming zijn de resterende geveldelen voorzien van geïsoleerde voorzetwanden en de karakteristieke glas in lood vensters zijn voorzien van voorzetramen met isolatieglas aan de binnenkant.
Voor verbetering van de installaties is een stappenplan voor optimalisatie opgesteld. Als eerste is de regeltechniek van de installatie aangepast naar een web-based systeem waarbij onafhankelijke temperatuurregeling van de bar/foyer mogelijk is gemaakt. Indien nodig wordt de installatie aangepast met regelkleppen in de  kanalen. Als laatste stap is het mogelijk om plaatselijk verwarming in de bar/foyer ruimte toe te voegen. Gelet op de eerste ervaringen zal dit niet nodig zijn.

 

”We werken al enige tijd met tevredenheid samen met VDNDP. Als ik terugdenk aan de eerste ontmoeting (met Don van Dasler), aanvankelijk om af te tasten wat we voor elkaar kunnen betekenen, ontstond er al snel een “klik”. Dat is nog steeds het bindmiddel in alle projecten die ik met VDNDP (met Fred Alebregtse maar ook met Don) doe. Wat VDNDP bijzonder maakt, is het goed luisteren naar wat de opdrachtgever wenst (meestal het einddoel) en dit op een heldere manier uiteenzet op papier. Het constant verfijnen van de vraagstelling tijdens een proces maakt het zo prettig om met jullie samen te werken.

 

Ik heb altijd het gevoel dat er grip is op een project! ”

 

Nenad Bakula, Vastgoedadviseur Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam.

START – OPLEVERING
2015


OPDRACHTGEVER PROJECT

Gemeentelijk Vastgoed Amsterdam


BVO

n.v.t.


OVERIGE PARTIJEN

Van Grieken b.v. | Firma EGB de Groot b.v. | Isoglas