HOME / PROJECTEN / HET LANDHUIS

HET LANDHUIS

met Antea Group

In opdracht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe is in het voorjaar van 2018 de bouw van Het Landhuis begonnen. Hierin speelt Antea de centrale rol zij verzorgen het procesmanagement in combinatie met het advies voor constructie en installaties. Het gebouw is een ontwerp van architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond. De inpassing van het gebouw in de unieke omgeving is vormgegeven door landschapsarchitecten H+N+S.

 

In het gebouw komt naast het nieuwe Parkrestaurant ook een informatiecentrum, ontvangst- en educatieruimten en de Parkwinkel. Het bestaande bezoekerscentrum en het oude parkrestaurant worden vervangen door nieuwbouw omdat het de 600.000 mensen die het park jaarlijks bezoeken, niet meer kon ontvangen. Het gebouw wordt bouwkundig uitgewerkt op een duurzame manier. Het wordt flexibel indeelbaar, er is weinig onderhoud en er zijn herbruikbare materialen gebruikt.

In opdracht van Antea heeft VDNDP de technische uitwerking verzorgd vanaf de bouwaanvraag tot en met de bestekstukken inclusief het bestekboek.

 

Impressies: Antea Group

START – OPLEVERING
2017-2019


OPDRACHTGEVER PROJECT

Antea Group


BVO

3.000 m2


OVERIGE PARTIJEN

LBA, Monadnock/de Zwarte Hond, Landschapsarchitecten H+N+S en Multical


CATEGORIE

Beheer en onderhoud/ technische uitwerking


ONS PROJECTTEAM

Wouter Zwerink
Patrick Hof
Dick-Jan Hans
Fred Alebregtse