team VDNDP

22 apr GROEIBIJEENKOMST OVER ‘PLANNEN’

Binnen VDNDP hebben we ‘groeibijeenkomsten’, als onderdeel van ons interne ontwikkeltraject om ons bureau en onze mensen robuust en wendbaar te maken.

Na een eerste groeibijeenkomst over ‘prijsvorming’, was het nu tijd voor het onderwerp ‘plannen’. Hiervoor hadden we Tom Munter van VanWonen Vastgoedontwikkeling en Frank Pijnappel van J.P. van Eesteren | TBI van Eesteren uitgenodigd om hun kennis te delen.

Tom vertelde over wat je als gebieds- en planontwikkelaar tegenkomt met ‘plannen’. Het voorbeeldproject is Seahorse, een project waar wij samen aan werken. “Het leven gebeurt terwijl je andere plannen maakt” is de typering van dit hele proces.

Frank vertelde wat plannen betekent wanneer de aannemer vanaf VO of DO verantwoordelijk is. De start is een optimaliseringsfase: behoud de ## kwaliteit binnen het beschikbare budget. De planning in de ontwerpfase bestaat uit mijlpalen. De uitdaging en het plezier zit in het samenspel om iets voor elkaar te krijgen.

Zeer leerzaam om zo een beeld te krijgen van deze processen, die zich voor een deel van ons team ‘achter de schermen’ afspelen, maar wel ons dagelijks werk beïnvloeden. De groeibijeenkomsten zijn op vrijwillige basis, mooi om te zien dat 80% van de VDNDP-ers mee deed.

Dank aan Tom en Frank om ook zo samen op te trekken!