HOME / PROJECTEN / GOEDE DOELEN LOTERIJEN

Goede Doelen Loterijen

met J.P. van Eesteren

Het ‘verwaarloosde’ pand aan de Beethovenstraat in Amsterdam is getransformeerd tot de nieuwe huisvesting voor de ruim 600 medewerkers van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, Vrienden Loterij en Bankgiro Loterij). Het kantoor is een ontwerp van architectenbureau Benthem Crouwel en het interieur ontwerp is verzorgd door D/Dock. Het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen is het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland en heeft het hoogst haalbare duurzaamheidslabel gekregen: BREEAM Outstanding. Hierdoor verbruikt het pand 80% minder energie dan een gewoon nieuwgebouwd kantoorpand.

 

In opdracht van J.P. van Eesteren TBI heeft VDNDP de werktekeningen en het AS-Built (LOD500) model voor het beheer en onderhoud gemaakt voor het nieuwe kantoor. Het project sluit goed aan bij de werkwijze van beide partijen: duurzaam en circulair bouwen om gebouwen slimmer te maken.

START – OPLEVERING
2016-2018


OPDRACHTGEVER PROJECT

J.P. van Eesteren


BVO

15.290 m²


OVERIGE PARTIJEN

Benthem Crouwel Architect, D/Dock, Halmos bv adviseurs, BenR Adviseurs voor duurzaamheid BV, HOMIJ Technische Installaties bv, DGMR2


CATEGORIE

Renovatie/ technische uitwerking/ projectorganisatie/ transformatie


ONS PROJECTTEAM

Mahmud Akkoc
Peter Rugebregt
Onur Sener
Wouter Zwerink