Ontwerpen

Ontwerpen

De architect die een ontwerp maakt voor een gebouw, creëert uit het niets iets waardevols. VDNDP verstaat het architectenvak en is gespecialiseerd in het verder brengen van dit ontwerp, in lijn met het Programma van Eisen en andere kaders. We signaleren wat geborgd moet worden in het ontwerp, om het later goed te kunnen engineeren én realiseren.

Tot een goed doordacht en maakbaar ontwerp komen is een uitdaging waar wij graag onze expertise voor inzetten. Met onze architecten en bouwkundigen doorgronden we de architectuur en analyseren we integraal het ontwerp en bijbehorende stukken.

Voor een scala aan opdrachtgevers
We werken ontwerpen uit in heel veel verschillende samenwerkingsvormen en dus voor veel verschillende soorten opdrachtgevers: aannemers, collega-architecten, ontwikkelaars en publieke opdrachtgevers.

Integraliteit geborgd met onze integraliteitsloop
Onze integraliteitsloop laat zien hoe wij die werelden bij elkaar brengen. Door een project bij de start eerst goed te doorgronden, verloopt het proces sneller en is het resultaat een hogere kwaliteit van het gebouw en haar architectuur. Kortom: eerst denken, dan doen.

“Eerlijkheid en openheid kenmerkt VDNDP. Ook wanneer de spanning binnen een project hoog is, blijven we met elkaar in gesprek. Dat is wat mij betreft echt teamwork. Met VDNDP erbij worden plannen beter en bouwbaar. Het belang van de architect wordt begrepen, maar ze hebben ook de juiste kennis over wat voor een aannemer belangrijk is. Ze begrijpen de verschillende werelden; dat maakt VDNDP een goede intermediair tussen ontwerp en uitvoering.”

Walter van Dijk | Partner bij NL Architects

Diensten en producten

Wij maken haalbaarheids- en/of massastudies. In combinatie met quickscans onderzoeken we zo samen met de opdrachtgever de potentie van een plek.

Vanaf het initiatief kunnen wij ontwerpen en doorontwerpen. We kijken integraal, leggen vraagstukken open op tafel en brengen in samenwerking zo het ontwerp verder.

Vanuit haalbaarheidstudies, quickscans, integraliteitstoets en ontwerpanalyses adviseren wij de opdrachtgever over project- en ontwerpstrategie.

We analyseren het ontwerp in relatie tot regelgeving, de stand van de deelontwerpen t.o.v. elkaar, de relatie met adviezen en het PvE, de haalbaarheid en de bouwtechniek. Zo zijn mogelijke risico’s vroegtijdig in beeld.

Bij ontwerpoptimalisatie kijken we naar de gebouwstructuur, plattegronden, GO-optimalisaties, bouwmethodiek, integratie installaties, synchronisatie principedetaillering en materialisering.

De ontwerpvisie is het kader voor de principedetaillering. Daarbinnen ontwerpen we m.b.v. fragmenten de principedetaillering, structureren deze en borgen de maakbaarheid.

Een onmisbare schakel om van ontwerp naar realisatie te komen is de omgevingsvergunning. Wij verzorgen de benodigde stukken en borgen de kwaliteit en compleetheid van de aanvraag.

Veiligheid en gezondheid voor de makers en gebruikers begint bij het ontwerp. We toetsen ontwerpen hierop en inventariseren risico’s.

Deze VDNDP’ers vertellen je graag meer: