19 nov EIGEN OPLEIDINGSTRAJECT MAAKT VDNDP ROBUUST EN WENDBAAR

We vinden het belangrijk dat VDNDP-ers zich kunnen blijven ontwikkelen en onderscheiden, zowel op competenties als op kennis. We bereiden ons nu al voor op 2030. Welk bureau willen we dan zijn? In ieder geval nog steeds een bureau dat bekend staat om haar kundigheid, verstand van zaken. Met ontwikkelingen als de Wet kwaliteitsborging, de Omgevingswet, het consumentendossier en thema’s zoals duurzaamheid en circulariteit én de aanwas van nieuwe collega’s werd het tijd voor een eigen VDNDP opleidingstraject.

Op onze Teamdag in oktober presenteerden we ons gloednieuwe VDNDP Opleidingstraject. Ontwikkeld om ons bureau en onze mensen robuust en wendbaar te maken. Wat we daar mee bedoelen? Jeffrey Truijens: “We hebben een heleboel kennis in huis. De truc is om deze kennis ook goed over de verschillende VDNDP-ers te verspreiden. Zodat we eventuele pieken goed kunnen opvangen. En daarbij is het ook gewoon heel leuk en interessant om van elkaar te leren. Daarnaast hebben we uit het verleden geleerd dat het enorm belangrijk is om als organisatie wendbaar te zijn. Dat je flexibel kunt inspringen op (onverwachte) veranderingen in de markt. De bureaus die dat het beste doen, hebben een grote streep voor. Wij willen zo’n bureau zijn.”

Vier trajecten met elk een eigen karakter

Jeffrey Truijens: “Het nieuwe opleidingstraject is gericht op het ontwikkelen van ons collectieve vermogen, onze VDNDP cultuur en op ieders persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor hebben we vier trajecten ontwikkeld, met elk hun eigen karakter. Samen vormen ze een krachtig geheel dat ons als bureau nog steviger in onze schoenen zal doen staan.”

  • DNA – sessies: Deze sessies gaan over hoe wij werken als VDNDP. Welke processen hanteren we en welke tools gebruiken we daarvoor. Ook onze VDNDP cultuur heeft een plek in de DNA sessies. Deze sessies vormen de basis van ons als VDNDP. Uiterst relevant voor nieuwe collega’s, maar zeker ook voor oudgedienden interessant. Ze dragen bij aan een soepele manier van samenwerken en een eenduidige uitstraling van ons bureau.
  • Verbetersprints: De verbetersprints zijn gericht op het door ontwikkelen van onze manier van werken. Kort cyclisch pakken we een onderwerp aan om op basis van de scrum-methode onze werkmethode te verbeteren.
  • Groeibijeenkomsten: De groeibijeenkomsten stellen we samen op basis van de ontwikkelbehoeften van onze VDNDP-ers. Het zijn bijeenkomsten die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. Bijeenkomsten die hen helpen om beter te presteren in hun huidige rol óf om zich voor te bereiden op een toekomstige rol.
  • WIJ als TEAM-dagen: Vier keer per jaar organiseren we een Teamdag. Om de samenhang in ons team te blijven waarborgen. Om met elkaar plezier te maken en om elkaar eens van een andere kant te leren kennen. Deze dagen zien we als essentieel voor het succesvol kunnen samenwerken als één team!

 

We doen het samen

Omdat we bij VDNDP graag samen optrekken, hebben we ook ten aanzien van het nieuwe opleidingstraject de input van collega’s gevraagd. Het opleidingstraject is op de Teamdag in oktober gepresenteerd als een menukaart. Met aan eenieder de vraag om aan te geven aan welke onderdelen van het traject hij of zij een bijdrage wil leveren in de vorm van kennis & kunde of organisatiekracht. We doen het graag samen.

De reacties tijdens de presentatie van het VDNDP Opleidingstraject waren uiterst positief: van “Ik vind dit heel positief en ik word er heel blij van” tot “Ik ga zeker een aantal kruisjes zetten op de menukaart!”.