19 nov De transformatie van de Bataafse Kamp in Hengelo

Trots op een nieuw project: de transformatie van de Bataafse Kamp in Hengelo! In opdracht van Nijhuis Bouw B.V. en HK2 (samenwerking tussen Kloos2 en Holtkamp Projectontwikkeling BV) mag VDNDP het winnende ontwerp van Space&Matter en Niek Roozen bv technisch uitwerken. We hebben zin om samen met deze partijen, Hengelo weer een stuk mooier te maken.

De Bataafse Kamp is een voormalige middelbare school, gebouwd in 1954, die getransformeerd wordt tot een wooncomplex bestaande uit unieke koopwoningen. Wij vinden een dergelijke transformatie een goed voorbeeld van duurzaamheid en het creëert op een groene binnenstedelijke locatie, een uniek woongebouw.

De woningen zijn bedoeld voor de woonconsument die kiest voor een woning met de stad als voortuin en het Bataafse Park als achtertuin. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat er een soort gemeenschap ontstaat. Daarnaast heeft elke woning in het gebouw een eigen buitenruimte, die allemaal zijn verbonden met het park.

Team VDNDP, Marc Wools, Nico Hesseling, Arnout Verweij, Pim Weustenraad en Rutger Schunselaar, zijn van start gegaan met het project. Wij maken vanuit een Pointcloud en de bestudering van archiefstukken een 3D-Model van het bestaande gebouw, denken mee in de architectonische ontwerpfase en werken de technische ontwerpfase geheel uit.

 

 

IMPRESSIES: NIJHUIS BOUW BV & HK2 IN SAMENWERKING MET SPACE & MATTER EN NIEK ROOZEN