HOME / DE MENSEN / KOERT SCHONEWILLE

KOERT SCHONEWILLE

SPECIFICATIEDESKUNDIGE

‘Vanaf januari 2021 werk ik bij VDNDP als specificatiedeskundige en heb een bouwkundige achtergrond en opleiding. Ruime ervaring opgedaan bij vorige werkgevers in projecten van woningbouw tot grote complexe utiliteitsbouw en met de intrede van het 3D-gebouwmodel met het specificeren hiervan. Deze kennis en ervaring zet ik in voor de projecten van VDNDP om met zijn allen voor het beste resultaat te gaan voor de opdrachtgever.

 

Als specificatiedeskundige vind ik het belangrijk om specificaties te maken passend bij de fase van het ontwerp afgestemd met de verschillende disciplines en opdrachtgever.

Het maken van deze specificaties vindt plaats in een projectteam met verschillende expertises gedurende een integraal proces en hierbij rekening houden met de bouwtechniek, wet- en regelgeving en de wijze van contractvorming. Goede specificaties krijgen een steeds belangrijkere rol met het oog op nieuwe ontwikkelingen, zoals de Wet Kwaliteitsborging, het consumentendossier en daarnaast thema’s zoals duurzaamheid en circulariteit.

 

Naast de professionele inzet vind ik het fijn om deel uit te maken van een gemotiveerd en enthousiast team. Het gezamenlijk met plezier werken aan projecten in een open communicatie met het doel om voor het beste resultaat te gaan. En daarnaast het met collega’s kunnen werken aan nieuwe manieren om informatie te borgen in relatie tot BIM.’