HOME / DE MENSEN / JEFFREY TRUIJENS

JEFFREY TRUIJENS

MANAGER INTEGRALE PROCESSEN & INFORMATIE

06 20369671

jtruijens@vdndp.nl

VDNDP & Jeffrey Truijens zoeken de uitdaging op!

In de bouwsector liggen de uitdagingen voor het oprapen, denk alleen maar aan de energietransitie, duurzaamheidsambities, tekort aan goed geschoold personeel, Wet Kwaliteitsborging, Nieuwe Omgevingswet en de enorme bouwopgave. Dit alles moet ook nog eens versneld gaan plaatsvinden met digitalisering als belangrijkste motor om dit te bewerkstelligen. Wat ik in mijn tijd bij Dura Vermeer heb gezien is dat er al zeker bedrijven zijn in de sector die deze uitdagingen omzetten naar kansen en hierop inzetten. Echter, ervaar ik ook dat de sector misschien wel meer dan eerder op een kantelpunt staat.

 

Bij Dura Vermeer heb ik enorm veel kansen gekregen om op deze onderwerpen organisatieveranderingen te initiëren en implementeren. Daarnaast heb ik gemerkt in de sector brede initiatieven als de BIM basis ILS en de ILS Ontwerp & Engineering, dat veel partijen nog zoekende zijn en elkaar opzoeken om tot robuuste en duurzame oplossingen te komen voor het digitaal samenwerken. Daarbij zie ik twee ontwikkelingen op project-niveau: 1) Hoe willen we samen tot een resultaat komen en 2) Wie doet wat? Beide zijn interessante vragen voor de positionering van je bedrijf en de middelen en competenties die nodig zijn.

 

Zo ook voor VDNDP. En voor diegene die VDNDP nog niet kennen: VDNDP is een architectenbureau en biedt in alle fases van een project ondersteuning in de vorm van ontwerpmanagement, technisch ontwerp, projectleiding, bouwtechnische uitwerking, bestekschrijven en directievoering. Eén van de vragen die zij zichzelf stellen is hoe realiseer je de ambitie om samen met opdrachtgevers de veilige sprong naar de toekomst te maken, en daarbij de positie als meest betrouwbare en intelligente bouwprocespartner in te vullen? Die uitdaging vraagt om het continu herijken van de eigen organisatie in relatie tot veranderende behoeftes van opdrachtgevers en projecten.

 

In die ambitie raakt VDNDP mijn persoonlijke ambitie, namelijk hoe kan ik bijdragen aan een versnelde transitie van de bouwsector? In die versnelling moeten we mijns inziens nadenken over hoe we in projecten integraal samenwerken, hoe projecten de voordelen kunnen plukken van sector initiatieven en hoe we in de combinatie van inhoudelijke (bouwtechnische) kennis en procesinnovatie de keten kunnen helpen om te excelleren? VDNDP heeft mij uitgedaagd om hiermee aan de slag te gaan. In mijn rol als Manager Integrale Processen & Informatie zal ik enerzijds aan de slag gaan met hoe wij intern bij VDNDP onze diensten verbeteren en nieuwe proposities ontwikkelen. Anderzijds zal ik in de projecten van VDNDP mijn expertise inzetten op het gebied van proces- en informatiemanagement, ten dienste van het integrale projectresultaat. Dat laatste zie ik dan ook als mijn grootste uitdaging, want de sector kent een enorme projectencultuur en de vernieuwing zal plaats moeten vinden op de projecten om als vliegwiel te fungeren voor de verschillende organisaties die betrokken zijn.

 

Ben je benieuwd hoe ik deze uitdaging invulling ga geven of hoe VDNDP jouw project of bedrijf kan helpen bij jullie uitdagingen? Neem gerust contact met me op: jtruijens@vdndp.nl of 06 20 36 96 71.