HOME / PROJECTEN / LOCHAL

HERBESTEMMING LOCHAL IN TILBURG

met BINX Smartility  

In de oude LocHal, gerealiseerd begin 20ste eeuw, werden vroeger de locomotieven van de NS gebouwd. Anno 2017 staat de LocHal leeg en heeft de gemeente Tilburg het plan tot op VO-niveau gerealiseerd om in de LocHal een nieuwe bibliotheek te maken. Deze bibliotheek zal gaan fungeren als samenkomst voor de Tilburgers. Vandaar dat ook een grote stadshal is bedacht, alsmede een groot stadsbalkon. Naast de bibliotheek is ook Seats2Meet een huurder.

 

Het VO is gemaakt door de architectencombinatie van CIVIC Architects (onderdeel van The Cloud Collective), Braaksma & Roos en InsideOutside. CIVIC is daarbij algemeen aanspreekpunt, Braaksma & Roos verantwoordelijk als restauaratiearchitect en InsideOutside als interieurarchitect voor de samenhang exterieur en interieur, alsmede voor de textielarchitectuur. Gebruikers hebben voor het interieur MECANOO als interieurarchitect toegevoegd aan het team.

 

VDNDP werkt in opdracht van BINX Smartility. BINX is een aannemer uit Groenlo waar bouwtechniek en installatietechniek in 1 partij zijn verweven. Samen hebben we tijdens de tenderfase keihard gewerkt om deze prachtige UAV-GC opdracht binnen te halen. Net voor de Kerst 2016 bleek dat wij de beste inschrijving hebben gedaan.

 

VDNDP werkt het ontwerp van de architecten verder uit naar een DO, TO en UO. Daarnaast verzorgen wij ook het overall projectmanagement vanuit de engineering.

 

START – OPLEVERING
2016 (tender)-2018


OPDRACHTGEVER PROJECT

Gemeente Tilburg


BVO

11.000 m2


OVERIGE PARTIJEN

Civic Architects, Braaksma en Roos | Inside Outside | StevensVanDijck | Arup | ABTWassenaar |  F. Wiggers Ingenieursbureau | Linneman

 

ONS PROJECTTEAM
Marc Wools
Henco Bakhuis
Nico Hesseling
Wilma Visser