21 jun de Computational Design Day

In samenwerking met de Technische Universiteit Delft heeft RevitGG de Computational Design Day georganiseerd. Meerdere sprekers hebben de toepassing van Open Source voor Computational Design toegelicht en er werd gekeken naar het gebruik van onder andere Dynamo, Grasshopper, Rhino en Speckle.

Team VDNDP was met Onur Sener en Hidayet Yalci aanwezig tijdens deze dag om hun kennis te verbreden. Hoe hebben zij de Computational Design Day ervaren?

Onur Sener, bouwkundige bij VDNDP: ‘Het was een dag met veel diversiteit in programma’s en internationale sprekers. Ik vond het leerzaam om van alles een stukje mee te nemen en te zien hoe andere bedrijven en mensen er mee bezig zijn. Wij zijn nu vooral met Dynamo bezig en hebben nog meer inzicht gekregen, wat je er allemaal mee kunt, maar ook dat er nog veel ontwikkeld kan worden. Het onderhouden van scripts, updates en packages is nog vrij lastig en iedereen zoekt zijn eigen vorm. Grasshopper en Rhino zijn ook ‘Visual design’ programma’s en ik ga zeker onderzoeken of dit ook handig zou kunnen zijn voor VDNDP!’