03 nov CREATIVITEIT BRON VAN GESLAAGDE VOLLEDIG DIGITALE TEAMDAG VDNDP

Op vrijdag 9 oktober vond onze Teamdag plaats. We vinden het belangrijk om met elkaar in contact te blijven, zeker in deze tijd, dus organiseren we elk kwartaal een Teamdag. Juist ook buiten de dagelijkse werk gerelateerde contacten om. Het biedt de kans om elkaar regelmatig te spreken over ontwikkelingen binnen én buiten ons bureau. En natuurlijk omdat we elkaar beter willen leren kennen. Dat geldt zowel voor nieuwe VDNDP-ers als onze oudgedienden.

Klik hier voor de aftermovie. 

De Teamdag op 9 oktober was een bijzondere editie, namelijk de eerste volledig digitale Teamdag. Het thema was: VDNDP op reis naar 2030!

Onderweg naar 2030

Inhoudelijk hebben we de Teamdag opgehangen aan het thema VDNDP op reis naar 2030. Zo hebben we met elkaar de verschillende scenario’s voor het architectenbureau in 2030 van de BNA verkend. Welk scenario biedt kansen? Hoe zien we dat voor VDNDP en wat hebben we nodig om succesvol met elkaar onderweg te gaan naar 2030?

Daarbinnen presenteerden we ook het gloednieuwe interne opleidingstraject van VDNDP. En ook ons huisvestingsvraagstuk kreeg uitgebreid aandacht deze ochtend. De vraag: ‘wat doe je met je kantoor in deze tijden’ is voor ons een belangrijke wanneer we nadenken over het voorbereiden op de toekomst. Kortom, diverse onderwerpen onder één paraplu: de wereld verandert en wij bereiden ons voor om ook in de toekomst steeds het meest passende antwoord te kunnen geven op de mooie vragen die onze opdrachtgevers ons stellen.

Werkt dat een beetje, zo’n digitale Teamdag?

Inmiddels zijn we natuurlijk allemaal wel een beetje gewend aan werken op afstand, vanachter een scherm. Maar een Teamdag organiseren waarvan je wilt dat mensen het interessant, boeiend, leuk en verrassend vinden tot het eind – vraagt digitaal toch in de voorbereiding de nodige creativiteit.

Tijdens het inhoudelijke gedeelte van de dag hebben we presentaties afgewisseld met inspirerende video’s. Daarop mochten alle VDNDP-ers reageren door middel van het invullen van polls via tools als Mentimeter. Op die manier creëerden we de nodige interactie en kwamen mooie discussies los. Ook gebruikten we bijvoorbeeld de tool Mural om onze koffer te vullen met zaken die we willen meenemen naar 2030, stellingen over onze toekomstige huisvesting te beantwoorden en een digitale kaart in te vullen voor mogelijke locaties.

Het teambuildingselement vulden we deze keer in met een digitale escaperoom. Alle VDNDP-ers ontvingen van te voren thuis een envelop met puzzelstukken en delen van opdrachten. Tijdens de Remote Teambuilding Experience streden acht VDNDP teams tegen elkaar om de winst. Dat leverde gezonde competitie, een hoop energie en natuurlijk een flinke dosis humor op. Missie geslaagd!

En wat vonden de VDNDP-ers ervan?

Dat vroegen we aan het einde van de Teamdag natuurlijk. De reacties verschilden van: “Ik verwachtte een lange zit, maar het is voorbij gevlogen” tot “Leuk om ‘Enschede’ wat beter te leren kennen” naar “Creatieve sessie” en “Ik vind dat we vandaag met elkaar bewijzen dat we klaar zijn voor de toekomst. Als we dit zo met elkaar kunnen doen, dan komen we er wel!”.