HOME / BUREAU / CIVIC, VDNDP & STUDIO GROEN+SCHILD WINNEN SELECTIE UNIVERSITEITSGEBOUW ITC/UT

CIVIC, VDNDP & STUDIO GROEN+SCHILD WINNEN SELECTIE UNIVERSITEITSGEBOUW ITC/UT

ITC, de faculteit voor ‘geo-information science and earth observation’, verhuist naar de campus van de UT Enschede. Civic architects, VDNDP en Studio Groen+Schild hebben de architectuurtender gewonnen voor het gebouw. Arup wordt de adviseur bouwfysica, Valstar Simonis is als installatieadviseur geselecteerd.

 

De faculteit leidt internationale studenten op tot professionals die kunnen bijdragen aan de oplossing van grote uitdagingen in ontwikkelingslanden zoals klimaatverandering en armoedebestrijding. Het ITC is sinds 2010 onderdeel van de Universiteit Twente en verhuist van haar gebouw aan de Hengelosestraat naar de campus van de UT.

 

Het instituut wordt gehuisvest in Langezijds, het voormalige faculteitsgebouw voor Chemische Technologie, ontworpen door S.J. van Embden en J.L. Choisy uit 1970. Het gebouw, gelegen aan het O&O plein en de Common Green, wordt getransformeerd tot een gezonde, groene en duurzame plek voor onderzoek en ontmoeting; een nieuw thuis voor haar internationale gebruikers. Het gebouw bevat onder meer onderwijs- en onderzoeksruimtes, laboratoria, ontmoetingsplekken en kantoren.

 

Civic & VDNDP leiden het integrale ontwerpteam gedurende het hele ontwerpproces. Civic werkt als projectarchitect, VDNDP is de ontwerpmanager en is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp. Studio Groen+Schild is de interieurarchitect, Schreuders Bouwtechniek de constructeur, Multical is de bouwkostenadviseur en DS Landschapsarchitecten de landschapsarchitect. Arup is geselecteerd als adviseur bouwfysica, gevelontwerp, duurzaamheid en circulariteit, akoestiek en brandveiligheid. Valstar Simonis won de tender voor het installatie-advies. Het ontwerpteam is het VO-proces gestart en werkt het ontwerp integraal uit tot en met de realisatiefase.

 

Zie ook: https://www.utwente.nl/en/ltsh/langezijds/news/2019/10/69097/final-contract-design-team-of-the-renovation-of-langezijds-for-itc-faculty