HOME / VERHALEN/ BOUWBEZOEK HET PLATFORM

BOUWBEZOEK HET PLATFORM

Het Platform, de nieuwe MicroCity van Utrecht, nadert de oplevering. Dit project ligt naast het vernieuwde Hoog Catharijne en over het bus- en tramstation van de Uithoflijn. Het Platform bestaat uit 201 appartementen met aanvullende commerciële voorzieningen zoals een sportschool, restaurant, dakterras en een loungebar.

 

Het Platform is ontworpen door VenhoevenCS in opdracht van ABC Planontwikkeling en wordt uitgevoerd door de aannemer Bouw21. VDNDP verzorgt als uitwerkend architectenbureau de bouwkundige uitvoeringsengineering en coördineert de installaties. Team VDNDP, vertegenwoordigd door Fred Alebregtse, Nico Hesseling, Pim Weustenraad, Stefan Bekhuis en Diederick Kolkman, hebben afgelopen maand een bezoek gebracht aan dit indrukwekkende project, om het resultaat van hun bijdrage met eigen ogen te bewonderen.

EEN LEERZAAAM BOUWBEZOEK
Het bouwbezoek begon met een leuk weerzien met de werkvoorbereiders en Marc van den Boom (Hoofd werkvoorbereiding bij Bouw 21), waar Team VDNDP veel mee heeft samengewerkt. Het team heeft tijdens het bezoek heel kritisch gekeken naar alle elementen die zij hebben uitgewerkt en hoe dit uitgevoerd is. Denk hierbij aan de installaties, kozijnen, gevelbeplating, bloembakken, de balkons, gevelreinigingsinstallatie, kanaalplaatvloeren, de hellingbaan en het entreegebied. Pim Weustenraad, over het bouwbezoek aan het Platform: ‘Het Platform is een heel imposant gebouw, waar ik nu, aan het begin van mijn carrière, aan heb gewerkt. Om te zien hoe het gebouw zijn voltooiing nadert, vind ik heel gaaf. Daarnaast is het leerzaam om alle elementen waar ik aan gewerkt heb in het echt te zien.’ VDNDP stimuleert deze bouwbezoeken, zodat iedereen kan leren van het proces van model naar gebouw en deze kennis in kan zetten bij volgende projecten.

 

SAMENWERKEN ALS ÉÉN TEAM
Bouw 21 en VDNDP werken binnen het Platform op een unieke manier samen en hebben elkaar gevonden in een effectieve samenwerking. Beide partijen werken vanuit een gelijksoortige bedrijfsfilosofie, waardoor er binnen dit project echt als één team wordt samengewerkt en maximaal gebruik gemaakt van elkaars kwaliteiten. Kenmerkend voor de samenwerking is het wederzijdse vertrouwen en het wegnemen van de traditionele grenzen waardoor iedereen elkaar ondersteunt. Op deze manier kunnen we als team versnellen in het proces. Om de onderlinge afstemming van de werkzaamheden zo goed mogelijk te stroomlijnen heeft VDNDP het LEAN-plannen geïntroduceerd, zowel bij de werkvoorbereiding als de uitvoering. Dit heeft veel inzicht en duidelijkheid gegeven voor iedereen over wat er wanneer gedaan moest worden. Hierdoor ontstond meer grip op het proces en werden minder afstemmingsfouten gemaakt. Nico Hesseling, bouwkundige bij VDNDP: ‘Bij een groot project als dit is het heel belangrijk om goed te blijven plannen, daarvoor organiseerden we samen wekelijks een planningsoverleg, installatieoverleg en scrumsessies.’

 

TROTS OP EEN BIJZONDER GEBOUW
Het woord ‘trots’ komt bij iedereen naar boven tijdens het bezoek aan Het Platform. Trots op de bijdrage aan dit unieke gebouw, het eindresultaat en de prettige samenwerking. Het is in alle opzichten een bijzonder gebouw. De complexiteit, de omvang, het aantal betrokken bouwpartners, de locatie, de logistiek, de samenwerking en ga zo maar door. Het Platform is een echte eyecatcher van Utrecht maar bovenal een project waar alle partijen trots op kunnen zijn.

 

 

Wij willen Marc van den Boom bedanken voor de hartelijke ontvangst en kijken uit naar de oplevering van Het Platform!