HOME / PROJECTEN / BATAAFSE KAMP IN HENGELO

BATAAFSE KAMP IN HENGELO

met Nijhuis Bouw B.V.

In opdracht van Nijhuis Bouw B.V. en HK2 (samenwerking tussen Kloos2 en Holtkamp Projectontwikkeling) mag VDNDP het winnende ontwerp van Space&Matter en Niek Roozen bv, voor dit project, technisch uitwerken.

 

De Bataafse Kamp is een voormalige middelbare school, gebouwd in 1954, die getransformeerd tot een wooncomplex bestaande uit unieke koopwoningen. Wij vinden een dergelijke transformatie een goed voorbeeld van duurzaamheid en het creëert op een groene binnenstedelijke locatie, een uniek woongebouw.

 

De woningen zijn bedoeld voor de woonconsument die kiest voor een woning met de stad als voortuin en het Bataafse Park als achtertuin. De vorm van het gebouw zorgt ervoor dat er een soort gemeenschap ontstaat. Daarnaast heeft elke woning in het gebouw een eigen buitenruimte, die allemaal zijn verbonden met het park.

 

Team VDNDP, Marc Wools, Nico Hesseling en Arnout Verweij, zijn van start gegaan met het project. Team VDNDP maakt vanuit een Pointcloud en de bestudering van archiefstukken een 3D-Model van het bestaande gebouw. Zij denken mee in de architectonische ontwerpfase en werken de technische ontwerpfase geheel uit.

START – OPLEVERING
2019-2021


OPDRACHTGEVER PROJECT

Nijhuis Bouw B.V. | HK2


BVO

n.v.t.


OVERIGE PARTIJEN

Space & Matter | Niek Roozen B.V. | Lucassen Bouwconstructeurs | Loohuis Installatiegroep


ONS PROJECTTEAM

Marc Wools
Nico Hesseling
Pim Weustenraad
Arnout Verweij