HOME / VERHALEN/ ARCHIKIDZ 2019 – WONEN IN DE WOLKEN

ARCHIKIDZ 2019 

WONEN IN DE WOLKEN

Archikidz Enschede heeft voor 100 kinderen van 7 – 12 jaar een workshop georganiseerd, met als doel om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met hun gebouwde omgeving. Als zij het voor het zeggen hadden…hoe zou hun huis, school, sport- en speelveld er uitzien? Onder begeleiding van architecten bouwen de kinderen een bouwwerk van hun droomhuis, luchtkasteel of fantasiebouwwerk, geïnspireerd op het thema van dit jaar: ‘Wonen in de Wolken’.

Een belangrijk gegeven van Archikidz is dat het gratis is. De dag wordt mogelijk gemaakt door sponsoring, donaties en subsidies. Ook begeleiding van de kinderen op de dag zelf wordt gedaan door vrijwilligers. VDNDP draagt hier graag aan bij! Niet alleen in de vorm van sponsoring maar ook door de handen uit de mouwen te steken. Marc Wools, Nadia Schiricke en Hidayet Yalci waren de ‘handige’ helpers die de kinderen hielp bij de moeilijke knip- en plakklussen. Wouter Zwerink was een van de architecten die de kinderen begeleidde met het tekenen van een ontwerp en het maken van het bouwwerk.

 


Nadia Schiricke, Marketing- en Communicatiemedewerker bij VDNDP: ‘Dit was voor mij de eerste keer bij Archikidz. Ik vond het ontzettend leuk om de kinderen te helpen bij het realiseren van hun eigen droombouwwerk. De resultaten na deze middag vol enthousiasme en creativiteit waren prachtig. Het is mooi om te zien hoe trots en blij de kinderen zijn met het eindresultaat. Kortom; een fantastische dag!’

 

Stichting Archikidz zorgt voor een toegankelijk evenement voor Enschedese kinderen uit alle lagen van de bevolking. Archikidz wil ruimte bieden voor ontmoeting en samenwerking. Achtergrond en afkomst spelen geen rol. Het enige dat telt is fantasie en plezier om samen bezig te zijn met ideeën. Stichting Archikidz: ‘Onze aandacht richt zich vooral op kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om deel te nemen aan een dergelijk evenement.’ Een duidelijke missie waar VDNDP zich volledig bij aansluit, niet alleen vanuit maatschappelijke betrokkenheid maar ook omdat het gewoon leuk is.

 

Wouter Zwerink, architect bij VDNDP: ‘Een jaarlijks terugkerend evenement waar ik trots op ben, met iedereen en voor iedereen! Met slechts een klein beetje hulp maken de kinderen de meest fantastische bouwwerken. De ene klein en fijn, de ander mega groot en expressief. Bij de afsluiting is het elk jaar ook leuk om te zien hoe papa en mama de gevaartes mee moeten nemen op de fiets😉.’

 

Team VDNDP kijkt uit naar volgend jaar!

 

Bekijk hier alle foto’s die tijdens Archikidz 2019 door fotografe Jeannet Stassen gemaakt zijn!