29 mrt VDNDP heeft weer met veel plezier deel uitgemaakt van Archikidz Enschede 2018: Wonen op Water!

Afgelopen weekend vond Archikidz 2018 in Enschede plaats. Een fantastisch initiatief om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met hun gebouwde omgeving en architectuur.  Dit jaar waren er maar liefst 103 kinderen met een leeftijd van tussen de 7 en 12 jaar. Onder begeleiding van architecten bouwden de kinderen een maquette van hun fantasiebouwwerk geïnspireerd op het thema: wonen op water.

Een belangrijk gegeven van Archikidz is dat het gratis is. De dag wordt mogelijk gemaakt door sponsoring, donaties en subsidies. Ook begeleiding van de kinderen op de dag zelf wordt gedaan door vrijwilligers. VDNDP draagt hier graag aan bij! Niet alleen in de vorm van sponsoring maar ook door de handen uit de mouwen te steken. Marc Wools was een van de ‘handige’ klusjesmannen die de kinderen hielp bij de moeilijke knip- en plakklussen en Wouter Zwerink was een van de architecten die de kinderen begeleidde met het tekenen van een ontwerp en het maken van de maquette.

Het was een fantastische dag!

Foto links: de dochter van Wouter Zwerink met één van onze opdrachtgevers: Ton Hardick. Foto rechts: de tafel waar VDNDP samen met André Beumers de kinderen begeleidde bij hun ontwerp

Sidebar2

Sidebar1