• ‘t Wooldrik Borne

  Project ’t Wooldrik draait om de (ver)nieuwbouw en de verduurzaming van diverse gebouwen op een sportpark in het Overijsselse Borne. Het gaat onder andere om een zwembad, sporthallen, een sportcafé, beach-velden, een basisschool en kinderopvang. VDNDP is samen met W.J. Haafkes en Zonen verantwoordelijk voor het ontwerp.

  Expertise

  Engineeren | Ontwerpen | Specificeren

  Soort gebouw

  Utiliteit

  Gebruik

  Recreëren

  Opdrachtgever

  W.J. Haafkes en Zonen

  Plaats

  Borne

  BVO

  n.v.t.

  Start - oplevering

  2019 - 2023 (TO)

  In zo’n veelomvattend project liggen er verschillende uitdagingen bij het ontwerpen. Eén daarvan is het zo goed mogelijk vertalen van de wensen van de gemeente – en dat binnen het budget, de geplande tijd van het project en mét de gewenste gebruikersvoorzieningen uit te voeren. 

  Het project draait om de (ver)nieuwbouw en de verduurzaming van diverse gebouwen op het bestaande sportpark in Borne. VDNDP is samen met Aannemersbedrijf Haafkes en Zonen verantwoordelijk voor het ontwerp.

  De bestaande sporthal, met zwembad, zal worden uitgebreid met een grote sportaccommodatie en een kindcentrum. In het sportgedeelte zullen o.a. een wedstrijdsportzaal, een beachvolleyhal en een sportcafé komen. Centraal thema in het sportgedeelte is: zien bewegen doet bewegen. Middels de sportstraat die al buiten begint worden alle ruimtes verbonden en ook zoveel mogelijk voor de bezoeker of gebruiker zichtbaar gemaakt.

  Het integrale kindcentrum bestaat uit een basisschool, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en Stichting Kidsvooruit.

  Het bijzondere aan de school is dat de traditionele gangen zijn verdwenen. Zij maken plaats voor leerpleinen gekoppeld aan lokalen om zo ook het leren niet alleen te beperken tot in de klas maar juist ook daarbuiten.

  In het totale ontwerp is samen met alle gebruikers en stakeholders veel afstemming geweest. Hierbij is veel aandacht besteed aan de integrale toegankelijkheid, samenhang tussen ruimtes, zichtbare verbindingen, het stimuleren van ontmoeting en de samenhang tussen buiten en binnen. Zo past het gebouw goed op haar plek.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  VDNDP
  slider-afbeelding
  VDNDP
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Mogelijk komt er in de toekomst ook een multifunctioneel beweegpark op sportpark ’t Wooldrik.

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Aannemer

  W.J. Haafkes en Zonen

  Constructeur

  Schreuders Bouwtechniek

  Installaties

  Van Dorp

  Aannemer

  Heijmans

  Deze VDNDPers vertellen je graag meer: