Rijnstate – Operatiekamercomplex

VDNDP deed de technische uitwerking van DO naar UO van het Rijnstate operatiekamercomplex. Bij de verschillende projecten voor het Rijnstate ziekenhuis hebben we onze kennis van ziekenhuizen ingezet om een functioneel, maakbaar en haalbaar architectonisch ontwerp te maken waarbij er veel aandacht is besteed aan de integrale benadering tussen bouw en installaties.

Expertise

Engineering

Soort gebouw

Utiliteit

Gebruik

Zorg

Opdrachtgever

Van Wijnen & Croonwolter&Dros

Plaats

Arnhem

Start - oplevering

2017 -2021

Over Rijnstate ziekenhuis – Operatiekamercomplex

In vijf fases is er in het ziekenhuis een nieuw operatiekamercomplex gebouwd dat aan het bestaande gebouw verbonden is met een onderdoorgang en een loopbrug. Begonnen is met het creëren van onder andere zes OK’s en een lift voor spoedpatiënten die vanuit de ambulance direct naar een OK gaan. Een flinke ingreep, met de nodige constructieve uitdagingen bij het inpassen van alle OK-voorzieningen en de aansluitingen op het bestaande ziekenhuisgebouw.   

Hiernaast zijn er onder andere een grote steriele berging, een holding waar de patiënten worden ontvangen, een kantoor voor het personeel en acht nieuwe OK’s in het oorspronkelijke gebouw gerealiseerd.

Vorige
Volgende
slider-afbeelding

Meerdere projecten voor het Rijnstate Ziekenhuis

Voor het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem is VDNDP bij diverse projecten betrokken (geweest). Naast dat we de technische uitwerking – van DO naar UO voor een operatiekamercomplex deden, ontwierpen we een nieuw Centrum voor Vrouw en Kind ontwierpen, waren we uitwerkend architect voor twee hartcatheterisatiekamers en voor de verbouwing van een deelverdieping waar de intensive care/medium care zit.

Onze samenwerkingspartijen
voor dit project:

Aannemer

Van Wijnen en Croonwolter&Dros

Bouwkosten

Benker Bouweconomie

Management

Brink Management/Advies

Adviseur

ptg advies

Deze VDNDP'ers vertellen je graag meer: