• De Poort van Borne

  Dit project betreft de transformatie van de oude Theresiakerk tot het nieuwe gezondheidscentrum: de Poort van Borne. Met oog voor detail en met respect voor de oude historische kenmerken is de kerk in 2017 verbouwd. VDNDP heeft de uitwerking van dit project op zich genomen en de werktekeningen gemaakt.

 • Gewonnen
 • Archmarathon Worldwide Architecture Award
  European Property Award
  Expertise

  Engineren

  Soort gebouw

  Utiliteit

  Gebruik

  Zorg

  Opdrachtgever

  Erik Mijnhardt

  Plaats

  Borne

  BVO

  2.000 m2

  Start - oplevering

  2017-2018

  Projectleider VDNDP

  Wouter Zwerink

  Over De Poort van Borne

  Toen jaren geleden duidelijk werd dat de voormalige Theresiakerk zijn functie zou verliezen heeft het parochiebestuur een passende bestemming voor het gebouw gezocht zonder dat de kerk gesloopt zou moeten worden. De plannen tot ontwikkeling als gezondheidscentrum hebben uiteindelijk in 2015 tot de verkoop geleid. Na alle bouwwerkzaamheden zijn in 2018 de eerste zorgverleners naar De Poort van Borne verhuisd en is er een bijzonder multifunctioneel centrum ontstaan, waar ontmoeten en verbinden centraal staan.

  Op dit moment zijn er twintig verschillende zorgverleners gevestigd in de Poort van Borne; van huisartsen tot logopedisten en van psychologen tot masseurs. Centraal in de kerk is een binnenplein dat op de eerste verdieping eindigt als multifunctioneel podium. Hier wacht je bij het oude doopvont op je afspraak of haal je een recept bij de apotheek.

  Vorige
  Volgende
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding
  slider-afbeelding

  Onze samenwerkingspartijen
  voor dit project:

  Architect

  Reitsema & partners Architecten

  Projectontwikkeling

  Erik Mijnhardt

  Projectmanagement

  Key2-Bouwmanagement

  Deze VDNDPíers vertellen je graag meer: